Opel Astra Stationwagon 1.6i GL (1999)
| Uitvoering | Astra Stationwagon 1.6i GL |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 148.911 km |
| KM-stand laatst | 207.400 km |
De keuze en eerste kilometers
Bij mijn overgang naar een andere werkgever moest ik ook mijn leaseauto inleveren. Omdat ik dit al langere tijd aan heb zien komen heb ik goed rond kunnen kijken (en lezen) naar een andere auto.
De keuze
De auto moest natuurlijk binnen budget zijn, liefst in de buurt, station en bij een verkoper waar wij een goed gevoel bij krijgen.
We hebben o.a. gekeken naar de Ford Focus, Nissan Primera en Deawoo.
De astra die bij Baak in Alphen stond had niet te veel gelopen, zag er goed uit en had net genoeg extra's aan boord en bij 128K waren de waterpomp, distributieriem en spanrollen vervangen.
Daarnaast is het een Bovag aankoop met 3 maanden garantie.
De auto
- 2 airbags
- stuurbekrachtiging
- toerenteller
- (minimale) boordcomputer
- achterbank kan mooi glad weggeklapt worden
- haakjes voor bagagenet achter voorstoelen en achterbank
- RUIMTE
- trekhaak
- aparte leeslampjes voor achterpassagiers
- centrale deurvergrendeling met (2x een) afstandbediening
- Deadlock (auto is dubbel op slot te doen)
- GEEN hoofdsteunen achterin (is minpunt, maar heb bijna nooit passagiers)
- Nieuwe APK bij aflevering (geen aantekeningen)
- Zo goed als nieuwe banden
Na aanschaf heb ik er nu iets meer dan 300 kilometers opzitten.
Voor een auto van deze leeftijd rijdt hij als een zonnetje en ligt goed op de weg. De lak ziet er goed uit en ik hoop nog vele jaren plezier van deze auto te hebben.
NO en 150.000+
De teller is de 150.000 geruisloos voorbij gegaan.
Ik heb de auto nu 2 maanden en meer dan 4000km gereden. Hij bevalt nog prima. Mijn woon-werk afstand is 40km en bestaat uit een stuk autoweg (100km) en verder stad en binnenwegen.
Het verbruik bij rustig rijden is 1 op 16/17. Vind ik wel netjes voor een bezineauto.
Vorige week met mijn UnitedConsumerspas naar EuroMaster geweest. Een gratis zomercheck (geheel visueel, banden zijn er niet af geweest) en stikstof in de banden (ook gratis). Een achterdemper schijnt te lekken. Even weer langs Baak, auto is nog in garantieperiode.
Van de stikstof merk ik weinig. Het verbruik scheelt niet veel voor en na. rij nog steeds 1 op 16/17. Of de banden goed op druk blijven merk ik pas over een poosje.
Half augustus naar Frankrijk. Stukje rijden van 850 km. Ben reuze benieuwd.
Problemen
In de garantieperiode ben ik met de constatering van Euromaster (achterdemper lekt)
en mijn ervaring dat de motor niet goed liep teruggeweest naar BAAK in Alphen a/d Rijn
Onder garantie is vervangen:
- 2 achterdempers
- 1 bougiekabel
De auto loopt nu weer een stuk beter.
4 maanden 12000 km verder
Voor het verlopen van de garantie ben ik toch nog naar de garage geweest. Stationair liep de auto niet rustig. Na mijn bezoek loopt de auto in stationair een stuk rustiger, hij hikt nu maar af en toe. Gezien mijn rustige rijstijl kan ik mij voorstellen dat ie dat soms doet.
We zijn in de tussentijd naar Frankrijk op vakantie geweest.
De auto heeft zich goed gehouden in het glooiende landschap.
Wegligging en ruimte waren helemaal top.
Het geluid ... tsja bij constant 130 wordt je op ten duur wel doof.
In het dagelijks verkeer mag ik toch maar maximaal 100 en dan is het binnen lekker stil.
Nu 12000 km met de auto gemaakt. Hoop er nog vele op de teller te mogen zetten zonder al te veel garagebezoek. Op naar de twee ton.
Schrik ende Beven
06-11-2010 Nationale Opel Testdag
Ik weet niet of ik echt blij ben geweest te zijn. Dat kun je denk ik wel opmaken aan de foto's die ik heb toegevoegd. De remleidingen en radiator zien er niet echt goed uit. APK afkeur volgens de Opel monteur.
Had ik dit zelf moeten zien. wellicht wel, wellicht niet. ik weet steeds beter waar ik in de toekomst op moet letten. Het aanschaffen van een auto bij een dealer behoed je dus niet voor dit soort zaken.
Heb de bevindingen van de Opel dealer gemeld bij de verkopende garage. ik heb een afspraak om langs te komen. Ik ben benieuwd . . .
Wordt vervolgt
Nieuwe Radiator en eerste APK
De verkopende dealer heeft de remleidingsbuizen geschuurd en ingesmeerd. (bedankt opel dealer woerden NOT) De radiator bleek wel echt lek te zijn en is tegen een scherpe prijs van 250 incl. alles vervangen.
De eerste APK met deze auto was probleemloos. Een grote beurt is waar de kosten vandaan kwamen. Op 2 lampjes na is de auto in een keer goed gekeurd. Pffff (heb ook andere ervaringen)
De ruimte in deze auto is lekker groot. Op vakantie kan ik ondanks de koffers en andere meuk nog steeds mijn binnenspiegel gebruiken. De auto loopt nog steeds lekker zuinig met ongeveer 1 op 15. Op naar een hoop kilometers
Bijna auto afgeschreven
Binnen de 10.000 km bijna de auto weggedaan. De koppakking en een cilinderkop bleken kapot.
Na onervarenheid van mij, slechte adviezen van een officiële Hyundai dealer en dus een andere garage was ik na 510 euro in het bezit van een Opel Astra die nog nooit zo goed gelopen heeft. Volgens de 'nieuwe' garage gebeurt dit vaker met dit soort opels
Ondanks de serieuze kou in Nederland is het elke keer sleutel draaien en starten geweest.
Hoop nu nog wel even met deze auto door te kunnen rijden
15000 KM verder
Ondertussen 15000 verder.
- Op vakantie naar Frankrijk geweest
- Onderhoudsbeurt / APK gehad
De vakantie naar Frankrijk van 1800 km (heen en weer) is helemaal goed gegaan. Ik vind het geen auto om hard mee te rijden (geluid) maar op zicht doet de auto dat prima
Onderhoudsbeurt was op een wielnaaf na prima. 2 voorbanden waren goed (maar recht) versleten.
Verder niets aan de hand.