Nissan Qashqai e-Power Tekna Plus (2025)

Gebruikersreview

Nissan Qashqai e-Power Tekna Plus (2025) #2

UitvoeringQashqai e-Power Tekna Plus
Bouwjaar2025
Jaar van aanschaf2026

Eerste indrukken

• 640 km

Ik heb de auto nu 2 weken. Overlap van 6 weken met mijn Kia Xceed PHEV.

De wagen heeft de opties afneembare trekhaak, anti marter en Goodyear vierseizoensbanden (235/45/r20).

De motor hoor je enkel als hij koud staat of als je veel power vraagt (wat ik nog niet doe).
In de Ardennen neemt hij moeilteloos de steilste hellingen.

Het interieur met echt lederen zetels en alcantara details is erg aangenaam. De zetels zitten harder dan in de Xceed en geven minder zijdelingse steun. De auto is wat hard afgeveerd (of is het door de 20 inch?).

De navigatie is google. Is een verbetering tov alle autos die ik al gereden heb. De navigatie in the HUD is erg makkelijk. Even moeten zoeken waar de GPS hoogte te vinden was (apps/GPS positie).

De HUD toont ook het laatste snelheidsbord en je huidige snelheid. Het bord knippert als je te snel rijdt en je krijgt 4 biepjes (bij Xceed zolang je te snel rijdt). Als je echter laat merken dat je vertraagt (gas lossen of remmen) dan geen biepjes. Trajectcontrole zoals de Xceed dat doet, heeft hij nog niet.

De Bose muziekinstallatie klinkt goed, zonder overdreven bassen zoals de B&O in de A3 dat deed. Geluid is aan 1 kant eens weggevallen. Na herstart van de wagen was het opgelost.

Een rit van 135 km aan 116 op de teller (110 echt) en minder waar niet toegelaten gaf een verbruik van 5.4l/100 km aan gemiddeld 85 km/h. De terugweg met meer files gaf 5.2 l/100km. De Xceed deed dit gemiddeld met 4.5 (met lege batterij). Ritjes van 25 km buiten de snelweg geven iets van een 4l verbruik.

Kortom: tevreden maar verbruik op snelweg kan beter.

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai