Nissan Micra 1.3 LX (1994)

Nissan Micra 1.3 LX (1994)

UitvoeringMicra 1.3 LX
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2009

Na heel lang zoeken naar een kleine 2e autootje kwamen we bij de Nissan Micra uit. We hebben gekeken naar een Opel Corsa, Suzuki Alto+Swift, Daihatsu Charade en Toyota Starlet. Het liefste wilde we toen de Toyota Starlet hebben, maar deze wil buiten ons budget.
We hebben de Micra particulier gekocht voor Euro 1100,- met een Apk t/m 24 mei 2010, dus dachten we goed te zitten met deze auto.
De vorige eigenaar vertelde mij dat enigste wat ze hadden gedaan is stukken gelast onder dorpel, dus hier hadden we geen problemen mee. De eerste 1,5 maand ging het perfect met deze auto, nergens problemen mee, zuinig in gebruik (1:14)in korte ritjes.
Tot 120.000 km...............
Wat gebeurde er?
De automatische transmissie begaf het, terwijl ik daar heel goed had opgelet tijdens de proefrit. Bij garage zeiden ze dat het door de leeftijd kwam. Wat moet je doen?
Als ik de auto ging verkopen kreeg ik er 300 Euris voor terug, dus een afschrijving van 800 Euro in 1,5 mnd.
Dus heb ik op Internet heel uitgebreid een zoek opdracht ingesteld voor een automatische transmissie.
Uiteindelijk eentje gevonden voor 300 Euro van een Micra die is ingeruild mbt slooppremie met slecht 104.000 km en voor 300 Euro ingebouwd.
Vervolgens maar gelijk heel de auto gecheckt.
Beide Achterremcilinders zo lek als een zeef, 1 achter stabilisatorpen gebroken, hoe kon deze auto nu 1,5 mnd daarvoor goed gekeurd zijn? In 1,5 mnd kan zoiets niet.
Bij 121.000 km.
Een heel irritant geluid voor in de auto als je afremt.
Het lijkt wel of er een plaats in zit waar in geboord werd, gelijk bij de garage gevraagd of dit had te maken met de automatische transmissie of de remmen. Hun zeiden dat het misschien kwam door de plaat die zand, stof, etc voor je remschijf zaten net tegen de remschijf aanliep en andere optie is dat de motor net de ven raakt. Wordt vervolgd.

Naar de sloop!

Update 29-11-2009

Afgelopen tijd veel ellende gehad met de auto!
De autosleutel brak pardoes af in het contactslot zonder 1 ding te doen, dus moest ik de auto starten met een schroevendraaier.
Vervolgens ging de motor onregelmatig draaien, bougies schoon gemaakt, maar nog steeds zelfde probleem.
Dus maar van de sloop een ontsteking met ingebouwde bobine gehaald voor Euro 50,00, die zelfde middag op weg naar huis de heeft de automatenbak het weer begeven, het magnetisch onderstel van de automatenbak was helemaal op. Aangezien het niet meer verstandig was om in een nieuwe automatenbak te investeren is de Micra naar de sloop gegaan. Ik hoef nooit meer een Nissan Micra Automaat!!
Ben nu aan het kijken voor een 4 drs handgeschakelde auto, iets in de trand van een Toyota Corolla, Mazda 323 etc

Opvolger gevonden voor de Micra!!

Na een uitgebreide speurtocht heb ik een opvolger gevonden voor de Nissan Micra. Ik kom dinsdag in bezit van een Zwarte Opel Astra 5 drs uit 1997 met 129000 km, helemaal dealer onderhouden (echt alle onderhoudspapieren zitten erbij), distributeriem 10000 km geleden+ banden vervangen) en de astra was van de 1e eigenaar. Voor een goede prijs heb ik deze auto gisteren gekocht bij een autobedrijf en ga ik h'm dinsdag of woensdag ophalen en hoop er meer plezier met te beleven dan met de micra.
Over 1 of 2 maanden ga ik een review schrijven over de Astra, dan weet ik de goede en mindere goede punten over deze auto.

6,5