Nissan Micra 1.0 LX (1995)

autoreview

Nissan Micra

Signalement

UitvoeringMicra 1.0 LX
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf179.400 km
KM-stand laatst186.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aanschaf, bevindingen etcetera

 • 182.000 km

De cirkel is weer rond. De eerste auto van mijn lief was een Nissan Micra en nu rijdt ze weer in eentje. Okee, deze is 7 jaar jonger en een ander type maar toch.

Onze vorige 2e auto's voldeden om de een of andere reden niet. En aangezien zij er mee moet rijden en ik het wel belangrijk vind dat mijn vrouw in een auto rijdt waarin zij zich thuis in voelt ben ik in februari maar eens op zoek gegaan.

De Micra werd het omdat hij voldoende ruimte biedt, lekker rijdt, geen roest heeft en wat ik ook niet onbelangrijk vindt: er zit een distributieketting op. Prijs was redelijk marktconform. Kleine auto's en zeker Japanse blijven gewild dus niet al te goedkoop.

Bij aanschaf een vol jaar APK, 4 nieuwe matten en een kleine beurt. Bij het olie peilen later bleek er veel te veel olie in te zitten. Volgens mijn monteur een standaard fout aangezien er maar 2,5 liter in hoeft en de meesten er gelijk 3 liter ingooien.

Dus de olie werd nog maar weer eens ververst en o ja, 2 dagen na aanschaf ging de deurgreep naar naar de gallemiezen.

Omdat de radio ontvangst slecht bleef is een nieuwe antenne gemonteerd.

De winterbanden die er onder zaten zijn eind maart vervangen voor 4 Vredestein T-trac banden. Via Marktplaats vond ik in de nabije omgeving nog 4 stalen velgen voor 25 euro waar de nieuwe banden op zijn gemonteerd.

Ik was nooit zo'n liefhebber van winterbanden maar toen ik in februari de auto ophaalde en het enorm begon te sneeuwen was ik er maar wat blij mee. Veel meer grip en je voelt je ook een stuk safer achter het stuur (of is het voor het stuur?).

De Micra rijdt en schakelt goed. Af en toe een vreemde brom van onder alsof er iets los trilt. Op lange afstanden lekker zuinig (1 op 17), in de stad nog altijd 1 op 14.

Ik hoop dat deze auto nog een tijdje bij ons blijft.


Verkocht!

 • 186.000 km

In de zomer deed Peugeot weer eens gek met een forse korting op de 107 dus dat hebben we maar gedaan.

Aan de Micra lag het niet, deze is goed bevallen. Prima auto.

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Nissan Micra

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens