Nissan Almera Tino 2.2 Di Comfort (2001)

Nissan Almera Tino
Nissan Almera TinoNissan Almera TinoNissan Almera TinoNissan Almera TinoNissan Almera TinoNissan Almera TinoNissan Almera Tino - interieurNissan Almera Tino - interieurNissan Almera Tino - interieur

UitvoeringAlmera Tino 2.2 Di Comfort
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Deze auto wordt door mij als lease-wagen bereden, kosten van onderhoud zijn mij daardoor niet bekend. Bezoek aan de werkplaats is tot op heden beperkt gebleven tot de verplichte beurten. Bij de 100.000 beurt is een sensor vervangen in het motormanagementsysteem: daarvoor vertoonde de auto verminderde trekkracht bij lage toerentalen.
Ik gerbuik de Tino alle dagen van de week, voornamelijk buiten de bebouwde kom: verbruik verbaast telkens weer, 17 tot 18 km/liter voor een auto van bijna 1.400 kg...
Bandenslijtage minimaal: bij 80.000 beide voorbanden vervangen, achterbanden tot op heden nog niet.
De praktische gebruiksmogelijkheden, het zit- en rijcomfort, het gemak waarmee deze auto gereden kan worden spreken mij dagelijks aan.
Ervaringen met de dealer (sporadisch) zijn goed.
Tot op heden pas een liter olie bijgevuld in dik een ton kilometers.
Tegenvallend zijn:
- vlekgevoeligheid van de stoelbekleding;
- geluidskwaliteit van de ingebouwde speakertjes;
- frequent vervangen van de koplampen. Dit laatste ken ik trouwens ook nog goed uit mijn 6 jaar Primera-rijden.

- meer dan normaal het vervangen van de koplampen, geen afwijking aan electronica vastgesteld door de dealer.
- defecte sensor in motormanagement, waardoor de trekkracht een stuk lager was dan daarvoor.

- bij de waardering heb ik voor `gebruikskosten´ ondanks dat ik geen onderhoudskosten ken (leaseauto) toch gekozen voor 5 sterren vanwege de m.i. zeer gunstige dieselconsumptie.