Nissan Almera Tino 1.8 Ambience (2001)
Uitvoering | Almera Tino 1.8 Ambience |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Betrouwbare japanner (?)
Nadat ik van baan veranderd ben en mijn skoda fabia leaseauto heb ingeleverd kon ik kijken naar een particulier aan te schaffen auto. Ik ben 2.01 meter lang en paste goed in de skoda fabia. Gek genoeg paste ik niet in bijvoorbeeld een ford focus uit 2001 zonder de stoel erg schuin te zetten.
De eisen waren een betrouwbare auto met ruimte waar ik goed in zou moeten passen met mijn lengte. Ik ben geen autoliefhebber, de auto moet het doen, betrouwbaar zijn en functioneel zijn.
Na een zoektocht waarbij veel auto's zijn gepast is gekozen voor een Nissan Almera Tino. De auto is altijd dealeronderhouden met volledig onderhoud bekend en had relatief weinig km's gemaakt in de 8 jaar dat die nu heeft gelopen.
DE auto heeft een 1.8 liter benzine motor met 115 pk waarvan het maximum koppel bij relatief lage toeren beschikbaar is. Het rijdt erg lui om weinig terug te hoeven schakelen. De auto maakt qua motorgeluid weinig herrie. Op de snelweg is het met name het windgeruis wat je hoort.
Het interieur ziet er weinig spannend uit maar is erg functioneel met alle vakjes lades en andere opbergmogelijkheden. De stoelen zitten erg lekker. Ik kan er met mijn lengte een goede zit in vinden.
DE deuren klinken een beetje blikkerig als je ze dichtgooit, net als de kofferklep. Maar ja, ik heb dat liever met een betrouwbare motor dan mooi klinkende portieren met een weinig betrouwbare motor.
De wegligging vind ik erg goed voor een dergelijke hogere auto. Hij helt weinig over.
Ik heb nu een gemiddeld gebruik van 1:12 (zelf berekend na drie keer tanken) en dat vind ik netjes voor een auto van 1.340 kg die zo hoog is. Ik rij dan ook wel zuinig. De auto nodigt ook uit tot relaxed rijden.
Ik zal de review met regelmaat updaten
Zomervakantie gehad
De auto heeft het zeer goed gedaan met een bagagewagen van 800 liter en volle auto op en neer naar zuid-Frankrijk. Heerlijk gereden en geen problemen. Stoelen zitten ook goed, ook na een lange rit (1.150 km terugreis op 1 dag gedaan).
Ik heb in juni een goldcruise control in laten bouwen (had ik ook op mijn vorige leaseauto en ik miste her erg). Bevalt erg goed, heb er niks op aan te merken en het rijden gaat nu nog een stuk relaxter.
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4