Nissan Almera Tino 2.2 dCi 136pk Acenta (2004)
Uitvoering | Almera Tino 2.2 dCi 136pk Acenta |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Het is mij nog niet eerder gebeurd maar heb me oude Nissan Tino ingeruild voor een nieuw exemplaar alleen nu dit keer met een diesel motor. Bij het zoeken naar een nieuwe mini MPV heb ik flink wat andere merken bezocht, maar mede gezien de hoge inruil prijs en de zeer prettige ervaringen met de dealer hebben de doorslag gegeven het merk trouw te blijven. De diesel motor bevalt heel erg goed, onze caravan van ruim 1300 kg. is dan ook geen enkel probleem. Mag ook wel want het koppel van 300 Nm is bijna 2 maal zoveel als in de bezine uitvoering, wat zich uit in hoge cruise snelheden bij lage toerentallen (in de zesde versnelling). Ook bij het trekken van de caravan is de eerste heuvel bij Luik (België) een lachertje deze is zelfs in de vijfde versnelling nog te nemen !
Ook het gebruik van de Birdview navigatie is fantastisch, heel simpel van opzet en zeer éénvoudig in gebruik. Het valt me op dat je de navigatie in de praktijk echt veel gebruikt en absoluut bijdraagt tot ontspannen rijden (zonder verhitte discussies, ergens in het buitenland). Uiteraard is de kleuren achteruit rij camera een prima hulp bij het koppelen van caravan of aanhanger, de bestuurder heeft nu zelf een prima overzicht zonder dat iemand staat te brullen als de dissel al in de bumper zit geplakt.
Jammer is het feit dat de caravan opzet spiegel de zwarte lak kleur van de achtergrond (buitenspiegel) heeft beschadigd. Dit was niet het geval bij me vorige Tino, maar had de kleur blauw.
De eerste onderhoudsbeurt gaf geen aanleiding tot bijzonderheden, behoudens een preventief vervangen sensor.
Inmiddels moet ik nu wel een extra garage bezoek afleggen voor een melding van de airbag, hierbij moet een connector worden vervangen (een bij de dealer bekend probleem).
Na een ruim jaar sturen in deze Tino, en 47000 km verder ben ik nog steeds zeer tevreden. Er ontstaan jammer genoeg tijdens de koude start wel wat kleine rammeltjes in het dasboard. De laatste onderhoudsbeurt gaven geen aanleiding tot bijzonderheden, dan alleen het vervangen van een nieuwe navigatie DVD omdat ik had geklaagd dat de mee geleverde software gedateerd was. De importeur heeft hierop correct gereageerd, en er lag keurig een kosteloos nieuw exemplaar gereed.