Nissan Almera 2.0 D GX (1996)
Uitvoering | Almera 2.0 D GX |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Eigenlijk een prima auto. Prestaties vallen wel tegen. Invoegen op de snelweg en het inhalen van andere auto´s moet goed ingepland worden. Als het heuvelachtig wordt en de auto volgeladen is, moet je regelmatig terug naar de 4e of 3e versnelling. Op de vlakke stukken kun je gelukkig uren achter elkaar volgas rijden, want in de 5e versnelling komt de toerenteller niet boven de 3700 toeren.
Motor maakt niet graag toeren, maar heeft helaas ook niet veel trekkracht bij een laag toerental. Als ie er goed aan moet trekken wordt het ook erg luid in de auto. Het brandstofverbruik valt mij een beetje tegen. In mijn dagelijkse woon-werkverkeer rijd ik 1 op 16, volgas 1 op 12,5.
Wegligging en stuurbekrachtiging zijn dik in orde. De auto stuurt lekker scherp zonder veel overhellen.
De remmen zijn helaas niet zo geweldig. Het remt wel, maar je moet er hard voor trappen en bij lange afdalingen gaat de remkracht wel merkbaar achteruit.
De uitrusting is minimaal: geen lampje in het handschoenenvakje, geen elektriche ramen of centrale deurvergredeling (maar dat kan dan dus ook niet stuk). Wel standaard elektrische spiegels en een goed werkende airco.
Nee, alleen:
1 lampje van een schakelaartje heeft het begeven, dat was een reparatie van E 7,-.
Ik rijd nog steeds met de eerste uitlaat, accu en remschijven.