Nissan 100 NX 1.6 SLX (1993)
Uitvoering | 100 NX 1.6 SLX |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
De Nissan 100NX is een kruising van twee soorten auto"s. Nissan is er goede in geslaagd een kruising te maken tussen een Cabrio en een betaalbare sportwagen!
De 100 NX bevalt mij zeer goed, vooral tijdens de zomermaanden natuurlijk...(dan gaan de dakjes in de kofferbak!)
Ik rijdt in de 1.6-liter uitvoering. De auto levert 105PK en dat vindt ik heel lekker voor deze auto, al had een 1.8-liter niet misstaan in de lijn!
Binnen is het goed vertoeven, alles goed onder handbereik en makkelijk bedienbaar. De elektrische ramen zijn zwakke punten van de 100 NX, maar dat is ook het enige wat ik kan bedenken.
Een heerlijk zomer/vakantie/sport auto voor twee personen, de achterbank kan misshien met enig fatsoen twee peuters aan, maar daar is het ook mee gezegd.
Al met al zitten we natuurlijk met smart te wachten op een nieuwe opvolger uit de Almera lijn!
De auto die ik heb heeft geen mankementen vertoond. Normale beurten alleen.
1x is er een motortje vervangen van het elektrische raam aan de bestuurderszijde, dat is een zwakke plek.
Zeer betrouwbaar en goedkoop in onderhoud.