Mitsubishi Colt 1.8 GTi 16V (1993)
Uitvoering | Colt 1.8 GTi 16V |
Bouwjaar | 1993 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Wat mij vooral bevalt aan deze auto is dat hij nog geheel standaard is en daardoor een nogal onderkoeld uiterlijk heeft. Want je ziet het er niet aan af maar hij is vreselijk rap. Acceleratie van 0-100 in iets meer dan 8 seconden en de top ligt rond de 210 km/u. Bij stoplicht sprintjes vergissen sommige lieden zich in dit monstertje. Jammer is dat je met beleid moet wegrijden anders sta je de banden op te roken. Dit kan ook aan de banden (Bridgestone) liggen want ook trappend door de bochten is niet z"n sterkste punt. Hij schuift mij iets te snel over de voorbanden weg. Het grootste minpunt is het comfort. Ik verwacht natuurlijk geen Lexus-achtige taferelen maar nu moet mijn ruggegraat wel erg hard werken om de klappen op te vangen.
Eigenlijk zijn er geen andere problemen dan normale slijtage geweest. Bij 120.000 km zijn de remschijven afgedraaid en verder krijgt hij zijn reguliere beurten. Enkele kleine mankementjes zijn een tikkende kleppenstoter bij koude motor. Dit is een bekend kwaaltje van de Colt GTI dat verder geen invloed heeft op de levensduur van de motor. En wat piepjes en kraakjes in het interieur. Al met al niks om me druk om te maken voor een auto uit 1993. Hij start elke ochtend zonder dat de startmotor ook maar een extra slag hoeft te maken.
PRIVATE LEASE Mitsubishi Colt