Mitsubishi Colt 1.6 GLi (1995)
Uitvoering | Colt 1.6 GLi |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Hoera - een nieuwe auto
Wilde er nog een auto bij voor de hobby. Werd deze Colt op sentimentele gronden.
Heerlijk guitig autootje. Leuk design en zag er redelijk goed uit voor de leeftijd.
Wat erg gaaf is, is het gebrek aan moderne standaarduitrusting.
Geen elektrisch bedienbare ramen en spiegels. Geen airco. En alles heel basic en grijs.
We gaan haar nog een flink aantal extra levensjaren gunnen de komende jaren!
Eerste APK + onderhoud
Met het verlopen van de APK in aankomst de Colt voor de eerste keer naar de garage gebracht (Mitsubishi dealer).
Toch wel een kleine tegenvallerqua kosten. Moesten nieuwe remblokken op.
Daardoor de totaalprijs meer dan verwacht.
Maar eigenlijk superknap voor een auto uit 1995.
Nieuwe gasveren voor de achterklep waren helaas niet meer leverbaar. Die heb ik even later via onderdelenlijn.nl alsnog in huis gehaald.
Kleppendeksel lekt wat olie
Nadat een collega aangaf wat olie te ruiken, en de motor eigenlijk best wel wat onrustig draaide bij stationair toerental, toch maar weer een afspraak gemaakt om haar te laten checken.
Bleek dat de pakking van het kleppendeksel lek was.
Is nu weer gefixt, samen met wat kleine andere verbeteringen. Iets meer dan 300 EUR met alle liefde van deze wereld afgetikt.
En we gaan weer door. Rijdt alweer en nog steeds heerlijk.
APK komt er in de komende maanden aan.
APK voor een extra jaar
Vandaag de Colt naar de garage gebracht voor een APK en een jaarlijkse beurt.
Ook nu weer door de APK gekomen. Enige opmerking was een lampje voor de kentekenplaatverlichting. Dat wist ik al, maar had geen zin om het zelf te vervangen.
Wel worden een aantal roestplekken op het dak wat beter zichtbaar. Dat laat ik deze zomer wel weer bijpunten.
En de opmerking dat er twee zwakkere punten in de bodemplaat aan het ontstaan zijn. Die gaan we dan ook laten lassen.
Kortom: 28 jaar. En still going strong!
PRIVATE LEASE Mitsubishi Colt