Mercedes-Benz SLK 350 (2004) #2

autoreview

Mercedes-Benz SLK 350 (2004)

Signalement

UitvoeringSLK 350
Versnellingen7, Sequentiële Automaat
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2015
KM-stand bij aanschaf94.800 km
KM-stand laatst101.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

kennismaking en in orde brengen

 • 95.800 km

Jawel, een 6 cylinder. Als het niet mijn rijdend kantoor is, dan tenminste de auto waar ik in mijn vrije tijd plezier aan hoop te beleven. Deze auto zonder garantie gehaald bij Heisterkamp in Ootmarsum. Het is een risico, maar de garage staat goed bekend, een SLK is solide en om voor een garantie issue 1,5 uur enkele reis te rijden leek me ook geen optie.
Met het uitgespaarde geld een grote beurt gegeven en de bakolie vervangen. De deurvanger aan de linkerkant vervangen en ook de bekerhouders. Alles met elkaar 1100 euro. En dat dichter bij huis. Daarnaast via MBNaviworld de command gerepareerd (2 knoppen deden het niet), een update van de navigatie (nu 2015/2016) en de dvd speler vervangen. Totaal 410 euro. Via Ebay een duits origineel windscherm op de kop getikt en via Velgenmaat 17 inch velgen met winterbanden aangeschaft. Ik ben er klaar voor.

De eerste 1000 km stond deels in het teken van reparatie en vervanging, maar door het mooie weer in Oktober ook een paar keer een leuk traject open kunnen rijden. Na stressvolle werkweken is zelfs 2 uur rijden in deze auto een minivakantie. Het geluid onder viaducten en aquaducten doet 'mij de broek bollen'. Heerlijk. En bij rustig toeren hoor je nog gewoon de vogels fluiten. Dankzij de airscarf comfortabel cruisen. Bij 100.000km kom ik terug met een update.

Afscheid

 • 101.000 km

Door het combineren van een zakelijke auto (Mercedes C 220) en deze prive pret auto in een BMW Z4 werd deze auto overbodig. Ik heb veel geinvesteerd in deze wagen, aangezien er toch beduidend achterstallig onderhoud was toen ik deze auto kocht. Aangezien ik met Mercedes niet tot zaken kon komen (ik had graag een nieuwe SLK gehad), ben ik overgestapt op BMW.

De wagen heeft mee gedaan aan de Alzheimer Rally en ik denk daar met veel plezier aan terug. Samen met Aegon als sponsor heeft de auto voor het goede doel (onderzoek) als slotakkoord nog geld ingezameld. De foto is gemaakt de dag na de rally. Met het afscheid van de SLK kwam ook het afscheid van de SLK club. Ik zal ze missen.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens