Mercedes-Benz EQA 250 Business Solution AMG (2021)

autoreview

Mercedes-Benz EQA 250 Business Solution AMG (2021)

Signalement

UitvoeringEQA 250 Business Solution AMG
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 40%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Mercedes EQA business solutions plus AMG

Altijd heb ik in auto’s van de VW groep gereden, nu ben ik voor het eerst overgestapt naar een ander merk, namelijk Mercedes.

Voor mijn werk was ik tot Corona kwam veel onderweg, minstens 60.000 km per jaar. Tegenwoordig is dit nog maar 20.000 km per jaar en ik verwacht niet dat dit in de nabije toekomst gaat veranderen, thuiswerken is een blijvertje.

Zoals veel zakelijke rijders altijd met diesel op pad geweest, maar dankzij strengere normen van de werkgever en de overheid werd ik gedwongen om voor hybride of een EV te gaan.

Ik heb hybride overwogen, maar onderaan de streep kwam dit lease technisch veel hoger uit dan ik gedacht had. Auto’s die ik heb overwogen:

VW Passat, VW Tiguan en de Seat Formentor. Alle 3 prachtige auto’s (ja, ook ik mis de fysieke knoppen!!), maar onderaan de streep veel duurder in de lease dan mijn VW Passat Business R 1.6 TDI 😕.

Ik heb nog een Volvo V60 overwogen, echt een prachtige auto, maar die kwam nog veel duurder uit.

Uitkomst, het wordt een EV. Laat ik hier wel bij vermelden dat ik het voor de been en kofferruimte niet hoefde te doen.

Onze vakanties en grote trips doen we met onze eigen Leon Station. Als extra ruimte wel het nodig was geweest dan had ik waarschijnlijk een andere keuze gemaakt.

De auto’s die ik heb gereden en overwogen:

- VW ID4
- Skoda Enyaq
- Audi Q4 (alleen op papier bekeken, was nog niet beschikbaar)
- Volvo XC40
- Mercedes EQA

Bij mijn keuze heb ik de volgende zaken mee in de overweging genomen:

1 Options (value) for money (omdat het formaat van de auto voor mij niet uitmaakt, heb ik ook goed gekeken naar de extra opties die binnen mijn maximale leaseprijs paste.

2 Ik wilde geen auto die al op elke hoek van de straat staat en geen auto uit het Oosten vandaan, alhoewel de Kia en Hyundai er echt wel goed uitzagen, heb ik er geen binding mee.

3 Een auto die goed is afgewerkt van binnen. De ID4 die vond ik bijvoorbeeld echt tegen vallen van binnen, mijn passat zag er
beter uit!!)

4 Voldoende actieradius, voor mij is zo rond de 300 km voldoende, meeste ritten die ik ga doen zijn voorspelbaar, ik verwacht geen laadstress te krijgen.

5 Voldoende vermogen, het moet geen slak zijn, maar nul tot honderd in een paar seconden is ook weer wat overdreven, dat gaat alleen maar boetes opleveren (en bleek ook veel duurder te zijn in de lease)

6 Kofferbak ruimte en beenruimte zijn leuk meegenomen, maar voor mij niet relevant.

Ik ben uiteindelijk gegaan voor de Mercedes EQA met het business solutions plus pakket in AMG uitvoering in de kleur berggrijs. Op een paar punten na is hij full option en wat is het een mooie auto 😎!

Helaas niet de grote velgen kunnen doen, dat kostte per maand (ahum) 80 euro(!!!!’) extra 😂. Maar nu ik hem heb vind ik hem op de standaard sloffen er gewoon goed bij staan.

Het zal voorlopig even wennen worden om met een ander merk op pad te gaan en geen diesel meer te rijden. Ben erg benieuwd of de EQA net zo goed gaat blijven bevallen als mijn VW passat waar ik ook altijd met veel plezier in heb gereden de afgelopen jaren.

Zal binnenkort nog wat extra foto’s plaatsen en regelmatig een update doen als ik wat kilometers heb gemaakt.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 786
 
Alphabet
Mercedes-Benz EQA 250 Business Line (5D/CVT)
€ 809
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens