| Uitvoering | EQA 250 Business Solution Luxury |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand bij aanschaf | 140.695 km |
| KM-stand laatst | 140.695 km |
Een echte Mercedes
Ingeruild heb ik die dag een heerlijk rijdende benzine Mercedes C-180 Prestige Estate voor een Mercedes EQA Luxury line met o.a. schuif/kanteldak, standkachel en voor mij niet onbelangrijk een memory-stand. Het was voor mij geen gemakkelijk besluit om voortaan 100 % elektrisch te gaan rijden. In meerdere elektrische auto's proefgereden zoals de Skoda Enyac en de KIA Niro gereden, prima auto's overigens. Maar deze EQA kwam wat mij betreft als beste uit de bus en dan doel ik op het rijgedrag, comfort en de totale rijbeleving van deze EQA. Deze beleving was voor mij doorslaggevend om de inruil door te zetten. Sinds mijn aanschaf heb ik ongeveer 3000 km gereden en vind de EQA nog steeds fantastisch en vooral strak rijden. Ook financieel scheelt het een behoorlijke slok op een borrel. Bovendien heb ik het geluk dat ik een laadpaal op de oprit heb staan. Ook de actieradius van ruim 400 km is nog steeds heel behoorlijk als ook SOH van 97.6 %. Tot op heden heb ik geen klagen en ben achteraf blij dat ik de stap van benzine naar elektra heb gezet. Bij aanschaf heb ik gekeken naar het aantal eigenaren, de onderhoudshistorie, de SOH, vele reviews en testen en natuurlijk hoe de auto erbij staat.