Mercedes-Benz E 300 Turbo Diesel Avantgarde Combi (1999)
Uitvoering | E 300 Turbo Diesel Avantgarde Combi |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
E300TD
Ik heb een Station 300TD Avantgarde gekocht voor vakantie - werk combinatie.
Ik ben er mee op vakantie geweest, en nu word de auto zakelijk gereden.
Ik heb de auto gekocht op een relatief hoog km stand(namelijk 380.000km). Uit mijn ervaringen met deze type mercedes motoren mag dat geen probleem zijn.
Heb er nu in een jaar tijd 80.0000km mee gereden. De auto heeft geen echte mankementen gehad, of noodzakelijke reparaties
1 x bakolie bijgevuld kosten waren 120 euro bij de duitse dealer, en een xenon lampje verbrand 140 euro.
Auto was voorzien van een chiptuning standaard 177pk nu 205pk
koppel van 340nm naar 420nm.
Wel fijn wat extra kracht want de station uitvoering is wel aan de zware kant. Natuurlijk ook geen auto voor stoplicht sprintjes maar 1 maal opgang kun je heerlijk genieten van deze 6 cilinder 3 liter.
Verbruik ligt rond de 1 op 9 - 10 gemiddeld.
Verbruik 1 op 7 - 8 in de stad.
De auto is wat betreft opties wel vol.
- Avantgarde
- Leer
- Electrische stoelen met memory
- Electrische stuur
- Climate control
- Stoelverwarming
- Etc.
Minpunten zijn er ook aan deze auto.
Namelijk roest.
Erg jammer , opzich had ik er weinig moeite mee want de aankoop prijs was er ook na, en heb deze auto niet voor zijn beauty.
Maar ik kan heel goed begrijpen dat mensen er ziek van kunnnen worden als je 140.000 guldens hebt betaald 10 jaar geleden en je auto is al rot naar 7 jaar.
Jammer dat mercedes slechte lak en bescherming heeft gebruikt op
deze modellen e klasse's van 1996/20002 ik kom ze regelmatig tegen met roest.
Ook s klasse's van 1999 tot 2002 heeft blijkbaar last van want ook die kom ik tegen met roest.
Verder fijne auto , word nog steeds mee gereden.
30-01-2010
Auto heeft vorige week een onderhoudsbeurt gehad en niks verrassend.
- nieuwe gloeibougies
- nieuwe accu
- olie en filters
Momenteel rij ik er zelf niet meer mee, ik heb een Bmw gekocht om prive mee te rijden, nu rijd mijn werknemer er mee. Zolang de Ster zijn werk doet rijden we er vrolijk mee door.
Ik zal jullie op de hoogte Autoweek lezers.