AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Mercedes-Benz E 230 Elegance Combi (1997)

Mercedes-Benz E-klasse Combi

UitvoeringE 230 Elegance Combi
Bouwjaar1997
Jaar van aanschaf2008

Na de diefstal van mijn unieke VW Passat, die ik maar 3 maanden in mijn bezit mocht hebben, zocht ik iets goedkopers maar degelijk, wat jaren mee kon gaan.
Na wat onderzoek ben ik \"gevallen\" voor een E-klasse, onberispelijke techniek met veel roest...

Wat mij als eerste opviel aan deze wagen is hoe veel ruimte die van vanbinnen heeft (meer dan de passat), hij rijdt verder voortreffelijk, zweeft als het ware over de weg. De 2,3 liter in combinatie met automaat is top, nog best pittig al komt die wel traag op gang...wat logisch is met 1500kg.

Verbruik valt ook reuze mee, over 500km gemeten (gemiddeld 130/140 km/u met uitschieters naar 170km/u) heb ik 1:11 gereden. Stadsverkeer zal wel 1:18/1:17 zijn, nog niet gemeten in ieder geval.

Roest is klote! Dat is het grote minpunt aan deze auto\'s. Ik de roest op de raamstijlen en achterklep al behandeld, ben benieuwd hoelang het wegblijft. Moet nog wel de juiste kleur over de grondverf spuiten.

Ik had de auto net 1 dag en toen begaf het stuurslot het, wat een ellende was dat zeg, auto een week kwijt en nu zit ik met een nieuw cilinderslot (ze dachten eerst dat daar het probleem lag) met EEN niuewe sleutel (noodset).
Later nog een hoop geouwehoer bij Mercedes omdat ik die sleutel niet kan laten bijmaken, ze willen dat ik hele nieuw sleutelset + ab bestel...kosten +/- 550 euro. Ik heb alleen diezelfde sleutel uit het noodsetje nodig + een ab. die bij de auto past...maar ze snappen het niet bij MB.

Verder nog een paar kleine dingen zoals gebroken lamel in de luchtuitvoer binnen, die bestel ik wel via ebay.

En de draagarmen voor moeten (gedeeltelijk) vervangen worden, is niet al te duur en dat hoeft niet gelijk.

En nu maar hopen dat de kosten gaan meevallen met das Auto.