Mercedes-Benz C 220 Diesel Classic (1997) #2
Uitvoering | C 220 Diesel Classic |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Wens in vervulling
Al jaren de wens gehad om eens een mercedes te gaan rijden.
Uiteindelijk een mercedes c220 diesel uit 1997 aangeschaft met 241000 km op de teller. Niet gelijk een dure. Een kale uitvoering. Dat heeft ook zijn voordeel. Wat er niet op zit kan immers ook niet kapot gaan.
Eerst maar eens uitproberen.
Nu 15000 km later kan ik wel iets zeggen over het rijden in deze merc.
Gewoon genieten. Nee, inderdaad geen snelheidsmonster. Maar de auto leent zich daar ook niet voor. Gewoon lekker rustig rijden, dan geniet je het meest van de heerlijk snorrende diesel. Gemiddeld rijd ik met de auto 1:16,5. Netjes Toch. Wegenbelasting mag dan wel wat duurder zijn, maar omdat je een dergelijke auto gewoon het beste wa kunt verzekeren voor 25 euro per maand, zijn de vaste lasten niet veel duurder dan bij een nieuwe(re) auto die je toch vaak all risk verzekerd. Auto net een grote beurt laten geven. Nee niet bij een dealer, maar wel bij een betrouwbare garage. Was hiervoor ruim 300,00 euro kwijt. Ook netjes toch. Volgens de monteur een keurige auto.
Auto is nu een half jaar in mijn bezit. Naast de grote beurt heb ik de uitlaat een keer moeten lassen. Deze zal binnenkort wel vervangen moeten worden.
Ik hoop houd u op de hoogte.
Aanvulling
Inmiddels 45000 km verder. De merc net terug van een grote beurt. Het normale onderhoud was voldoende. Het blijft een heerlijke auto. Gemiddeld verbruik van 1:16 /17. Keurig dus.
Wel wat roestvorming op het linker spatbord. Deze maar laten vervangen voor een nieuwe.
Aanvulling
Een ton met de merc gereden. Het blijft een geweldige auto. Een keer de vacuumringen van de brandstofpomp laten vervangen. Kostte €150,00. Nee niet bij de dealer, maar mijn eigen vertrouwde garage.
Buiten het normale onderhoud geen extra onderhoud gehad dan bovengenoemd.
Roest verschijnt nu ook onderaan de deuren. Jammer.
Auto net weer door de APK met een beurtje. Kosten €275.
PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz C-klasse 230 Elegance AUT Topstaat Boekjes Cruise Lage KM Nap Nieuwe APK Prive collectie
- 1997

Mercedes-Benz C-klasse 180 Sport Elektrische ramen | Centrale vergendeling * Meeneem prijs *
- 1995

Mercedes-Benz C-klasse 180 Elegance|Cruise controle|Airco|NAP|TOP staat|