| Uitvoering | 5 2.0 CiTD Touring |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2006 |
| Jaar van aanschaf | 2006 |
| KM-stand laatst | 0 km |
Sinds 10 november 2006 heb ik mijn lease auto afgeleverd gekregen via Kolenaar Almelo.
Nadat de auto keurig was afgeleverd bleek op de snelweg naar Enschede dat de auto ontzettend veel windgeruis en rolgeluiden maakt wat de demo niet had bij de proefrit.Ik ben vervolgens de volgende dag terug gegaan naar Kolenaar met de mededeling dat er iets niet klopt.De verkoper heeft erin gereden en dacht dat ze isolatiemateriaal vergeten waren maar dat bleek niet het geval.
Ik ben Kolenaar zéér dankbaar dat ze alles uit de kast halen om het op te lossen maar tot op heden weinig resultaat.
Wat hebben ze gedaan; raamrubbers eruit en de ruimtes boven de rubbers gevuld met isolatiemateriaal. Alle holle ruimtes binnen in de carrosserie gevuld met isolatiemateriaal, maar zoals ik al schreef heeft het vrijwel niets geholpen.
Nu ik winterbanden eronder heb zijn de rolgeluiden rechtuit wat minder omdat het rubber van de winterband wat zachter,in de bochten maakt hij meer lawaai i.v.m de lamellen in het profiel maar ik zie er tegenop als in maart de zomerbanden er weer onder komen.
Voor het windgeruis op te lossen hebben ze de schuifdeuren afgesteld en zijn bezig geweest met de buitenspiegels waardoor het iets beter is geworden.
Kortom de klachten zijn er nog steeds en waarschijnlijk neemt de leasemaatschappij de auto terug en mag ik een nieuwe uit zoeken, ik neem dan weer een Touran of Zafira.
Wat zijn nog meer de minpunten van de auto: als de buiten temparatuur beneden 5 graden is en je start de auto dan begint er onder de auto en soort brander extra te verwarmen voor minder slijtage van de motor maar de gassen die dan vrij komen krijg je in je interieur wat een zeer slechte zaak is. Het afvoerpijpje is veel te kort dus dat moet de garage ook verlengen anders heb je kotsende passagiers en bestuurder.
De stoelen vind ik aan de kort kant waar ik niet aan kan wennen.
Sinds de auto nieuw is heb ik ook last als ik schuin met de auto over een drempel of stoeprand rijd dat er achter een bonk is te horen wat maar niet ontdekt kan worden. Er is nu een nieuwe stabilisator stang besteld wat het probleem, hoopt de garage, oplost.
Zijn er dan geen pluspunten aan de auto,ja zeker wel:
-de schuifdeuren zijn een genot
-afwerking van het interieur
-model is erg mooi, krijg veel complimenten van klanten die ik niet bij mijn touran gehad.
Ik denk dat het een ``maandag auto`` is en blij dat hij waarschijnlijk teruggenomen wordt door de leasemaatschappij en wacht dan met smart op mijn nieuwe auto, geen Mazda meer, die dan ook door Kolenaar Almelo geleverd mag worden want dit is echt een super garage!
Problemen zijn dus al boven beschreven
UPDATE,
Ik heb nu 50.000 km gereden en vind het nog steeds een verschrikkelijke auto met trillingen,windgeruis,slecht werkende airco,bonkende geluiden van de achteras..
Importeur hoef je niets van te verwachten want Mazda zelf neemt het heft in eigen handen op het eind van het jaar dan is de Binckhorst Mazda-importeur af.
In de 7 maanden dat de auto nu oud is heeft de auto ongeveer 14 dagen stil gestaan in de werkplaats plus alle uren wat ik er mee kwijt ben om er naar toe te gaan etc.
Leasemaatschappij oefent totaal geen druk uit op de importeur en de garage mag alleen weer dingen vervangen met goedkeuring van de importeur, daarom een nieuwe rechterschokbreker wat de problemen zou oplossen!!
Een vriend van mij werkt in de bouw in Duitsland waar enkele collega´s ook een mazda 5 rijden maar allemaal problemen.
Heb gehoord dat er op korte termijn een facelift c.q kwaliteitsverbetering aankomt maar voor mij te laat.
Conclusie,voor mij nooit meer een Mazda!
update 70.000 km,
Nog steeds ontzettend veel problemen met de mazda.
Sinds de aflevering steeds last van cuppende banden ongeacht welk merk erop komt ondanks uitlijnen.Garage doet er niets meer aan hetzelfde geldt voor de leasemaatschappij en de importeur.Ze vinden dat er genoeg tijd en geld ingestoken is.Ook vervanging van de rechterachter schokbreker heeft niets geholpen.Conclusie ik moet het contract maar uitdienen en de ongemakken maar voor lief nemen.
UPDATE 87000km
Ik heb nu de winterbanden eropliggen maar weer de trilllingen.Ben ondertussen van garage verandert en deze willen nu gaan kijken of het aan de aandrijfas ligt.
Wij zijn nu een jaar verder enondertussen roesten de schroeven van de schuifdeuren,kraakt de rechterschuifdeur bij het nemen van inritten,ongelijkheden,functioneert de climatecontrol niet goed,ruitenwisser mechaniek laat het soms afweten kortom: ellende.
Ben blij als volgend jaar het leasecontract is afgelopen en benieuwd hoe de auto zich houdt bij 160.000 km als er nu al van alles mankeert.
UPDATE 135.000 KM
Nog steeds problemen met de mazda te weten,
-trillen
-krakende achterveren
-ruitenwisserbladen die bij een snelheid 140 km/u door de rijwind tegen de ruiten omhoog worden geduwd in ruststand maar volgens de dealer ben ik weer de enige en is de garantie verlopen en doen ze niets meer. Van een monteur hoorde ik dat bij het gefacelifte model ze dit hebben aangepast dus er zijn zeker wel meerdere meldingen.
-de lak is erg dun, super veel steenslag beschadigingen waardoor de lak begint te bladderen, nooit gehad met andere europese MPV auto´s.
-als het koud is en de brander onder de auto begint te loeien krijg je uitlaatgassen in de auto ondanks het verlengen van het pijpje en de knop op alleen binnenlucht.
-super slecht werkende radio.
nog even doorbijten en over een paar maanden is het leasecontract voorbij en kan ik gelukkig afscheid nemen van deze zeer teleurstellende auto, importeur en garage die niets doen!
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee