Mazda 5 2.0 CiTD Touring (2006)
Uitvoering | 5 2.0 CiTD Touring |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Na lang wachten, van begin december ’05 tot 9 mei jl., stond eindelijk de 5 voor mij klaar op de zaak. Na lang vergelijken tussen diverse MPV’s, was de keuze op de Mazda5 gevallen doordat ie vrij nieuw op de markt is, de rij-eigenschappen (van de benzine-uitvoering), 7-persoons, en het koppel van de Citd-motor.
Het gebruik van de wagen is heerlijk, ook pasagier 6 en 7 kunnen uitstekend hun stoel vinden, en een ritje van 2 uur is daar zeker geen straf.
Het rijden gaat heerlijk: afrol-geluid lijkt zoals eerder geschreven wat aanwezig te zijn, het overige geluid pas bij zo’n 160 km/u. Door het hoge koppel trek de wagen uitstekend tussen de 2 en 3000 toeren, waardoor de 6e versnelling nog redelijk veel power heeft op cruise-snelheid.
Over het dashboard is niet lang genoeg nagedacht: er is geen lampje dat aangeeft dat de lampen branden, op de computer-display is of het brandstofverbruik e.d. te zien of de tijd, en of de temperatuur buiten of de airco-temperatuur.
Het verbruik ligt op 5,8 liter/100 km, ruim 1 op 17 dus: in het begin natuurlijk vrij rustig gereden, de laatste tijd wat steviger en af en toe doortrekkend naar 180km.
Alles bij elkaar optellend, en bedenkend dat ik uit een wat slome reis-wagen kom, vind ik het rijden in en met de Mazda5 uitsekend.