Mazda 323 F 1.8i GLX (1994)

Mazda 323 F 1.8i GLX (1994)

Uitvoering323 F 1.8i GLX
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2006

Ik ben net twee dagen in het bezit van deze Mazda 323F 1.8 GLX. Bij toeval tegen deze auto, via internet, aangelopen. Hiervoor een half jaartje in een Lancia Delta gereden, maar dat beviel me niet. Feit was dat ik dit keer (weer) een Japanner wilde rijden.

Waarom deze Mazda 323F: Allereerst veel reviews gelezen en zover ik kan beoordelen zijn veel mensen positief over de Mazda 323F. Helaas niet veel reviews gelezen over de 1.8 GLX. Het brandstof gebruik, kwaliteit en onderhoud van de Mazda wordt als positief omschreven.

Deze Mazda ziet er voor zijn leeftijd (12 jaar) erg goed uit. Onderhoudspapieren zijn aanwezig en ik ben de 3de eigenaar. De vorige eigenaar heeft er 6 jaar in gereden. De kleur is bordeaux rood en het betreft de GLX uitvoering, wat in houd: Stuurbekrachtiging, CV, armsteun achter, maar jammer genoeg geen schuifkantel dak en/of elektrische ramen.

Bij veel reviews heb ik zaken gelezen als rammeltjes en/of kraakjes in het dashbord. Daar heb ik geen last van. Het lichtelijk overhellen in bochten & enig windgeruis op de snelweg kan ik inderdaad bevestigen maar ik ervaar het niet als storend. De motor loopt mooi rustig en is lekker pittig en wat ik tot nu toe van de brandstofverbruik kan zeggen ziet dat er erg positief uit. Terwijl ik toch van lekker doorrijden hou....

De dag van aankoop heb ik er wel direct 15 inch sportvelgen ondergelegd, want die doppen vind ik verschrikkelijk. Staat toch in één keer heel anders. Wel meer bandenruis maar dat is te wijten aan het merk banden (een soort van huismerk).

Bij moment van dit schrijven heb ik nog een vol jaar apk keuring.

Ik heb de auto voor een zeer scherpe prijs gekocht (particulier)...kost je een aantal avonden op MP rondhangen maar dan heb je ook wat.

Tot nu toe kan ik iedereen een 323F 1.8 GLX aanraden.

Datum aanschaf: 19/05/2006
Kilometerstand: 150.000
Apk tot: mei 2007

Geen problemen

Verkocht in 2009

Toch nog even een afsluitende update van deze review.

Rond juli 2009 heb ik deze Mazda verkocht. Van 50.000 kilometer en een dikke 3 jaar afscheid genomen. Het laatste jaar heb ik 40.000 kilometer met deze auto gereden en gezien dat aantal wil je toch net even wat jonger rijden.

Dit is de beste auto die ik gehad heb en degene die'um gekocht heeft kan hier nog jaren meerijden. Los van de normale onderhoud heb ik niets aan deze gehad. Altijd starten, lopen en me nooit in de steek gelaten. Ook na twee ton geen piek en/of kraakjes! Olieverbruik normaal, praktisch alleen met beurt vervangen.

Zeer degelijke auto en goedkoop qua onderhoud rijden. En de afschrijving....gekocht in 2006 voor €1200 en verkocht in 2009 voor €850! Wáár gaat het over..... :)

7,5