Mazda 323 F 1.6i GLX (1992)

Mazda 323 F 1.6i GLX (1992)

Uitvoering323 F 1.6i GLX
Bouwjaar1992
Jaar van aanschaf2001

Ik heb deze auto van juni 2001 tot december 2005 bezeten. Aangename betrouwbare auto. 1.6 GLX 16v zonder stuurbekrachtiging. Heb nu een 626 2.0 model 98

Positief:
Sportieve rijstijl, trek best snel op. Geinige klap-koplampen.
Zetels zitten goed. Door grote klep achter is het ook mogelijk om tv’s/fietsen in de auto te vervoeren. Je kan er ook in kamperen. Goed weggevoel op snelweg, lag lekker in het klaverblad. Onderhoud.

Negatief:
Verbruik bij hogere snelheden 130+ 1L:9km.
Voor lange benen iets aan de krappekant achter het stuur.
Ik had het idee dat mijn koplampen sneller versleten, doordat ik bijna altijd met licht aan rijd en het klappen van de klapkoplampen extra slijtage veroorzaken.
Porter vergrendeling ontgrendelt niet altijd aan de passagierskant voor. Tevens wil de bestuurders duur niet altijd open, euvel van de laatste 30.000 km denk ik.

Max. top snelheid 200km/h op de teller, autobahn met 3 man erin.
Gem. benzine verbruik 1 liter: 10,6km

Om de 20.000 km olie vervangen + filter. + tussentijdse APK’s en bij iedere APK was er wel een probleem dat de uitlaat pakkingen lekten/weg waren. Je blaast ze er nogal snel uit.

100.000 km vervanging distrubutieriem en spanrollen a 130 eur
110.102 km 2 nieuwe voorbanden
115.000 km Sportluchtfilter RACELAND + adapter a 40 eur
125.311 km vervaninging remblokken voor a 94 eur
129.000 km Aandrijfashoes (links)
138.000 km Aandrijfashoes (rechts)65 eur
151.014 km 2 remcillinders achter vervangen + remblokken + ApK 241 eur(duurste rep)
152.000 km 2 nieuwe banden maar nu achter.
154.132 km nieuwe radiateur (imitatie) a 137 eur (oude radiateur vertoonde scheuren is van hardplastic)
173.263 km laatste uitlaat pot
173.263 km tussen uitlaat pot
173.263 km remcillinder re-achter (alweer, willen vast roesten! wederom na een paar weken op vakantie) Tijdens de apk ook wat problemen met de CO2 waardes
193.723 VERKOCHT

4,3

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens