Lancia Fulvia Coupé (1976)
Uitvoering | Fulvia Coupé |
Bouwjaar | 1976 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Erg leuk autootje, en best snel. Zonder erg rij je zo 170 km/h op de teller, en dat gewoon op euro95 loodvrij. Zowel geschikt voor snelweg als stad. In stadsverkeer moet je wel vaak de koppeling gebruiken: onderin trekt hij niet zo hard en gaat hij snel ’bokken’. Op de snelweg rijdt hij als een veel grotere auto. Komt ook makkelijk met het moderne verkeer mee.
Grappig is dat het schakelpatroon anders is dan je gewend bent: 1 zit linksonder, 2 middenboven enz. Wel al 5 versnellingen.
Zit voorin heel behoorlijk. Achterbankje alleen voor kleine kinderen geschikt. Relatief aardig wat bagageruimte. Fraai model met frameloze portierruiten en karakteristieke kont. Goed zicht rondom.
Heb hem na 2 jaar ingeruild voor een Flavia berlina (zie andere Review). Reactie op degene die de kleur een goed tijdsbeeld vindt geven: al ben ik het met u eens, die kleur was geen fabriekskleur...
Ik heb trouwens ontdekt dat ’mijn’ Fulviaatje weer te koop staat bij een bedrijf (ben helaas weer vergeten welk).
Koude start vaak wat moeizaam (benzineleiding loopt leeg na paar dagen stilstand), blijft dan eerst maar net lopen, maar schiet daarna ineens ver over de 2.000 tpm.
Beginnende roestblaasjes onder aan portieren.
Reacties van motor in de versnellingspook worden mettertijd steeds sterker (pook staat soms flink te schudden).