Lancia Delta HPE 1.9 Turbo DS (1996)
| Uitvoering | Delta HPE 1.9 Turbo DS |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1996 |
| Jaar van aanschaf | 1999 |
| KM-stand bij aanschaf | 105.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Dit is mijn tweede Delta td. Met de eerste heb ik een jaar zonder enig probleem 60.000 kilometer gereden en daarna weer verkocht, omdat ik een mooie HPE kon kopen. Deze heb ik nu 3 jaar en ondanks de net 2 ton op de teller zijn er weinig problemen geweest.
In drie jaar heb ik bijna 100.000 kilometer met deze auto gereden, waarin vooral de betrouwbaarheid opnieuw opviel. De vooroordelen over de betrouwbaarheid van italiaanse auto"s gelden zeker niet voor deze.
Het is een auto met een goede wegligging en die zeer goed voldoet op lange afstanden. Nadeel is, zeker in vergelijking met de modernere diesels, het hoge verbruik bij forse rijstijl. Mijn beste verbruik is 1:14 geweest, en op ritten in het buitenland met hoge snelheden is 1:10 geen uitzondering. Overigens komt de oude diesel wel redelijk met de moderne mee!
Positief aan deze auto zijn vooral de styling en de uitrusting, zeker gezien de prijs. Nadelen zijn windgeruis op de snelweg en het verbruik.
Gezien de kilometerstand valt het mee:
- radiateur
- wiellagers achter