Lancia Delta HPE 1.6 16v (1999)
| Uitvoering | Delta HPE 1.6 16v |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 1999 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 75.000 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Eindelijk een echte auto! Die slogan is ook voor deze auto te gebruiken. Prachtig vormgegeven auto, zowel van buiten als van binnen. Van binnen stralen de alcantara/leren Recaro sportstoelen je al tegemoet. Daar zijn wel wat kilometers mee af te leggen (ik krijg vaak de opmerking of ik die stoelen ook in mijn huiskamer heb staan!). Ik was altijd al gek van de Lancia Delta en na het klassieke oude model te hebben gereden ben ik sinds 2003 overgestapt op de HPE. De auto is redelijk snel, gezien z"n nogal zware voorkomen (1150 kg!) en de motor brengt een heerlijke diepe Italiaanse brul voort. Leuke bijkomstigheid is dat je lekker opvalt op de Nederlandse wegen tussen alle Astra"s en Golfjes. Het is jammer dat Lancia geen opvolger heeft uitgebracht van dit type. Dus als je voor zowel comfort, sportiviteit als originaliteit gaat, dan is dit de perfecte auto!
-Defecte electronische deurvergrendeling
-Kapotte uitlaat (viel er na 85.000 km af)