Kia Niro (2023) #2
Bouwjaar | 2023 |
Jaar van aanschaf | 2023 |
Eerste rijervaringen
Heb de Niro HEV dynamic plus nu 3 weken, mijn eerste ervaringen zijn positief.
Hij gedraagt zich rustig en reageert goed, de afstand die hij op zijn voorganger houdt is wel aan de ruime kant, de rijbaan assistent is ook wel nadrukkelijk aanwezig.
Bij de eerste tankbeurt viel het gebruik me niet tegen zo rond de 1 op 20, zie verbuiksmonitor.
Zitpositie is goed. Spiegels hadden wat groter gemogen.
Ik merk bij het uitrollen dat hij minder op de motor afremt dan mijn Captur hybride, daarentegen kan ik weer wel sterk afremmen bij gebruik van de hendel aan het stuur.
1 jaar in bezit
Nu 1 jaar in bezit, eerste beurt bij Kia Delft uit laten voeren geen bijzonderheden, vastgestelde prijs, 259 euro kleine beurt.
Nog steeds bijzonder blij mee.
Rijervaring nog steeds zeer goed.
verbruik gemiddeld boven de 1 op 20.
13556 km en 674 ltr benzine gebruikt = 20,11 km op 1 liter.
2e jaarbeurt gehad
de 2e jaarbeurt gehad, kosten van een jaarbeurt vind ik best pittig, ook omdat er geen bijzondere dingen waren, 601 euro.
Service kaart voor een jaar gratis, eerst werd er gezegd dat ik dat extra moest betalen, maar op de specificatie stond inclusief.
Maar nog steeds superblij mee, en ook voor de vrouw een nieuwe Picanto Sport line gekocht deze komt in Augustus.