| Uitvoering | EV4 81.4kWh Plus Advanced |
| Bouwjaar | 2026 |
| Jaar van aanschaf | 2026 |
| KM-stand laatst | 5.900 km |
Geweldig, betrouwbaar en zuinig
Na een teleurstellende ervaring met EV's van een Frans merk (uit piëteit zal ik geen merknaam noemen) weer terug bij dit Koreaanse merk. Reeds ruime ervaring opgedaan met de EV6 (77,1 KW). Ook in dit "kleinere" broertje ontbreekt het aan niets. Prima zittende stoelen die naadloos, elektrisch te verstellen zijn met goede pasvorm en stevigheid. Goede stuurpositie te kiezen waarbij ik de opmerking over de geringe diepteverstelling van het stuurwiel begrijp. Wanneer het iets verder naar me toe zou kunnen, zou het helemaal top zijn.
Het instrumentarium is intuïtief en herkenbaar uit de EV6. Meer dan voldoende informatie met een simpele touch op te roepen, ook de knoppen op het stuur zijn prettig en bedienen de belangrijkste functies uit het menu. Over airco, stoelverwarming en ventilatie kan ik kort zijn: Goed.
In eerste instantie verwachtte ik dat ik "last"zou hebben van de 110pk die ik moest inleveren ten opzichte van de EV6 AWD maar dat is mij alleszins meegevallen, ook omdat je die laatste pk's pas aanspreekt in de sportstand en de straattegels uit de grond wilde trekken :-). De auto heeft meer dan voldoende vermogen om zeer vlot mee te komen en is daarentegen heerlijk zuinig in het verbruik; bij buitentemperaruren boven de 16 graden loopt het gemiddeld verbruik van 16,5 / 100km terug naar 13,5/100km. Bij een volledig opgeladen accupakket van 81.4KW staat het realistische actieradius bij mij op 570 km. Waarschijnlijk zal dat getal nog gunstiger worden tijdens de komende vakantie richting de Mediterranee.