Kia e-Niro 64kWh ExecutiveLine (2019) #14

Kia e-Niro
Kia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-NiroKia e-Niro

Uitvoeringe-Niro 64kWh ExecutiveLine
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

sleutel kwijt

Ben mijn contactsleutel kwijtgeraakt op een wat vreemde manier.
Heb de auto ontkoppeld van de stekker op mijn eigen parkeerplaats, heb daarna de auto gestart en ben gaan rijden.
Na een autorit van ruim een uur kon ik de auto van binnen niet ontgrendelen, raar, maar ik bleek de sleutel niet meer in de buurt te hebben.
Het blijkt nu, dat als de auto eenmaal gestart is, hij niet aangeeft dat er geen sleutel aanwezig is. Dat deed mijn vorige auto( BMW) wel. Wel zo veilig lijkt me. Nu stond ik op een uur rijden van huis en kon ik niets meer ondernemen.
Nu maar even een nieuwe sleutel bestellen bij Content Eindhoven dacht ik, uiteraard niet op voorraad, niet zo erg maar de magazijnman informeerde me, voordat hij ging bestellen, wel even over de prijs. Hij verwachtte waarschijnlijk al een reactie. Nou die kwam er. Voor een nieuwe contactsleutel durft men maar liefst € 396,- te vragen, plus de kosten van het inlezen.
In mijn beleving riekt dit naar pure oplichting, ik snap heus wel dat er iets verdiend moet worden maar dit slaat echt alles.
Na al wat mindere service ervaringen begin dit jaar is dit wel de druppel die voor mij de emmer doet overlopen en me er toe bracht deze review te schrijven en mensen te waarschuwen voor dit soort praktijken.
Ben verder redelijk tevreden over de auto maar dat mag ook wel voor bijna 50K.
Ben benieuwd over anderen dit soort ervaringen ook hebben?

7,0

PRIVATE LEASE Kia Niro