Hyundai Tucson 1.6 GDI Comfort (2018)

Uitvoering | Tucson 1.6 GDI Comfort |
Bouwjaar | 2018 |
Jaar van aanschaf | 2019 |
Hyundai Tuscon 1,6 GDI Comfort
Na een flink aantal proefritten in diverse auto's bleven er voor mij 2 auto's over de Hyundai Tuscon en de Volkswagen Tiguan. Omdat de levertijd van de Tiguan nog al te wensen over hield is het de Tuscon geworden.
We hebben gekozen voor de comfort uitvoering vanwege de stoelverwarming en de verstelbare lendensteunen. Ook hebben wij de auto op allseason banden laten zetten en is de kofferbak voorzien van een rubber bak en mat in verband met onze duikhobby (lees veel water in je achterbak na het duiken).
De eerste ervaringen zijn uitstekend. De auto is erg stil zelfs bij hoge snelheden, dit was voor mij bij andere testauto's onder meer een reden om ze niet te kopen.
De stoelen met verstelbare lendensteun zitten heerlijk en het overal gevoel om je heen is heel ruimtelijk.
De navigatie werkt goed en is makkelijk te bedienen, ook geeft hij keurig alternatieve routes bij grote drukte op de weg. hiervoor dien je wel je mobiele telefoon als hotspot te gebruiken. Helaas heb ik geen Apple telefoon dus de Apple carplay functie nog niet kunnen testen. Sowieso is de boordcomputer en alle functies simpel te bedienen. Ook de stuurwiel bediening van de telefoon en cruise control is ideaal.
Het verbruik is zoals verwacht tussen de 1 op 12 en 1 op 13. Dit is uiteraard met vaak de stoelverwarming aan en rijd ik gewoon 130 waar 130 is toegestaan. Het is toch een beetje een sport om te kijken of ik nog iets zuiniger kan rijden. Maar goed dat was en is niet de hoofdreden om deze auto te kopen.
Er zitten pas 1500km op de teller dus ik zal de review over een paar duizend kilometer weer bij werken.