Hyundai Tucson 1.6 GDI Comfort (2018) #2
Uitvoering | Tucson 1.6 GDI Comfort |
Bouwjaar | 2018 |
Verstandige keuze
Hoe ben ik aan een Tuscon gekomen? Ik had recht op een lease auto maar de hoge boete bij voortijdige beëindiging van het contract heeft me daarvan afgehouden.
In eerste instantie was ik op zoek naar een Passaat Variant van 3-4 jaar oud. Daar betaal je over het algemeen 20-25K voor. Ik keek niet naar een nieuwe want dat is geld over de balk gooien gezien de hoge afschrijving de eerste jaren. Positieve reviews van de Tucson leidde ertoe dat ik ook naar tweedehands opties daarvan ging kijken. Wat bleek? Die waren nog best wel duur vergeleken met de nieuwprijs. En toen er een mogelijkheid kwam om een nieuwe te kopen met 4500 korting (facelift kwam eraan) en een 0% lening ben ik ervoor gegaan.
En hoe bevalt dat nu zo'n Tucson? Allereerst krijg je veel waar voor je geld. Het is een ruime auto (stuk groter dan bv de Qashqai en de CX5. Verder zit er veel luxe op, bv. lane assist, climate control met aparte zones, stoelverwarming voor en achter, in de bocht meedraaiend lichten (erg handig). De auto rijdt ook gewoon goed en een gemiddeld verbruik van 1:14 vind ik niet slecht voor zo'n grote auto.
Er is dus veel voor de Tucson te zeggen en ik ben er ook blij mee. Maar er mist wel iets en dat is emotie. De auto is geen strepentrekker, meer het tegenovergestelde. De motor (geen turbo) doet zijn werk maar langzaam aan. Verder ziet het interieur er netjes uit maar het heeft geen luxe uitstraling.
Het zal niemand verbazen dat ik de 20.000 km zonder noemenswaardige problemen ben doorgekomen.
Zou ik deze auto aanraden aan anderen? Zeker, het is een fijne auto en veel waar voor je geld (ideaal ook met kinderen). Zou ik zelf nog een keer een Tucson kopen? Denk het niet. Volgende keer wil ik graag weer wat meer emotie tijdens het rijden.
- Betrouwbaarheid4
Uitgelicht aanbod

Hyundai Tucson 2.0 CRDI 48V Premium - Test

Hyundai Tucson 1.6 T-GDI - Skoda Karoq 2.0 TSI - Dubbeltest

Alfa Romeo: 'Hoe moet ons nieuwe elektrische model heten?'

Parkeren in Tilburg: duur in het centrum

Opel Corsa (1995) - Liefhebber Gezocht