Hyundai Kona Electric 64kWh Fashion (2020)
Uitvoering | Kona Electric 64kWh Fashion |
Bouwjaar | 2020 |
Jaar van aanschaf | 2020 |
100% electrisch, nieuwe ervaring
Kona Fashion 64kWh als demo gekocht met een paar duizend km op de teller. vrijwel nieuw dus. Wel een belevenis, en even wennen aan alle moderne technologie zoals de app, alle bestuurdershulp en de stilte.
De auto is heel fijn om te rijden en voorspelbaar. Alles is prima verstelbaar en overzichtelijk. Zicht rondom, en de hulp van alle sensoren helpt ook de veiligheid.
Ook met de navigatie en mediasysteem kan ik het prima redden. Draadloos opladen geeft je wel een heel warme telefoon.
Ik was alleen niet tevreden met de zeer zware bas van de radio, maar nu die maximaal terug staat, is het prima.
Verder heeft de adaptive cruise control een keer niet goed gewerkt na een zware regenbui. De afstandsmeting deed het even niet.
In eco mode is de Kona voor mij meer dan snel genoeg, en ik gebruik tot nu toe ongeveer 13.5kWh per 100 km. Het aangegeven rijbereik is 490 km nu in de zomer, Echter tijdens een rit van 300km in slecht weer en tegenwind ging daar 60 km extra vanaf. De 300km is met een uur of 5 weer bijgeladen bij een drie fase lader.
Tijdens normaal rijden klopt die 490km wel aardig bij mijn rijstijl. Ben benieuwd hoe het in de winter is.