Hyundai en Uber Europa slaan handen ineen

Elektrische Hyundai's als Uber-taxi's

Hyundai Kona Electric

Hyundai gaat samenwerken met taxiplatform Uber in Europa. Volledig elektrische Hyundais moeten op grote schaal gebruikt gaan worden door Uber-chauffeurs.

Uber wil de vloot aangesloten auto's in toenemende mate volledig elektrisch maken. Daar zet het per 2025 volop in in Amsterdam en er volgen meer grote steden. In dat jaar wordt volgens de doelen al de helft van alle Uber-ritten in zeven grote Europese steden volledig elektrisch afgelegd. In 2030 wil Uber een volledig uitstootvrij wagenpark. Hyundai ziet hier een kans voor zijn elektrische auto's en beklinkt dat nu door een strategische samenwerking aan te gaan met het taxiplatform.

Hyundai stelt de Kona Electric en Ioniq Electric met korting beschikbaar aan Uber-chauffeurs. Op die manier moet het laagdrempeliger worden om met deze elektrische auto's als chauffeur voor het platform aan het werk te gaan. Uber-chauffeurs worden in hun app op de hoogte gebracht van de beschikbaarheid van de Kona Electric en Ioniq Electric. Op den duur worden ook andere elektrische modellen van Hyundai op deze manier aantrekkelijker gemaakt voor gebruik door de chauffeurs. Kijk er dus niet gek van op als bijvoorbeeld ook de nieuwe Ioniq 5 op den duur vaak in onze hoofdstad te zien is als Uber-taxi.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum