Hyundai Kona Electric aan de 3-fase

Ook infotainment aangescherpt

Hyundai Kona Electric

De Kona Electric krijgt een update van Hyundai. Verwacht geen uiterlijke veranderingen, want Hyundai richt zich vooral op de techniek. Daarbij valt één nieuwigheid direct op: de Kona kan voortaan 3-fase worden opgeladen.

Het nieuwe 3-fase laadsysteem versnelt de laadtijd van de elektrische Kona. De huidige Kona is uitgerust met een 1-fase laadsysteem met een standaard 230 V aansluiting. Een 3-fase laadsysteem levert drie keer zoveel vermogen met een standaard stroomsterkte van 16A. Het maximaal laadvermogen neemt van 3,7 kW tot 11 kW toe. Volgens Hyundai wordt de laadtijd hierdoor met 30 procent gereduceerd.

Tegelijkertijd krijgt de Kona uitgebreidere connectiviteitsmogelijkheden en is elke model voortaan standaard van het eCall-veiligheidssysteem voorzien. Optioneel groeit het scherm voor de infotainment een maatje, naar 10,25-inch. Tegen het einde van dit jaar verschijnt de vernieuwde Kona Electric bij de Nederlandse dealers. Prijzen volgen in een later stadium. De huidige vanafprijs bedraagt € 40.995.

Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat Kia de e-Niro van een soortgelijke update voorziet, aangezien deze auto zijn techniek met de Kona Electric deelt.

PRIVATE LEASE Hyundai Kona

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum