Hyundai Accent 1.3i GL (2004)

Hyundai Accent 1.3i GL (2004)

UitvoeringAccent 1.3i GL
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2017

Na bijna 1,5 met plezier te hebben gereden in de Hyundai Excel was het eens tijd om voor een betere Hyundai te kijken. Al een hele lange tijd zocht ik een Hyundai Accent uit 2004-2006, driedeurs en spoiler maar kon er geen vinden.

Op Marktplaats kwam ik bij toeval de Hyundai Accent tegen: zeer lage kilometerstand (100.487), één eigenaar gehad, zeer goed onderhouden, lak in nieuwstaat, geen mankementen en voldeed aan mijn droom Accent die een driedeurs versie en spoiler moest hebben. De volgende dag meteen op tijd bij de KIA dealer geweest voor een proefrit en de auto daarna gekocht. Ik was blijkbaar niet de enige die de auto zo graag wilde hebben.

Het rijden van een Hyundai Accent uit 2004 is best comfortabel te noemen. Je zit meer in de stoelen, knopjes zijn in handbereik die je nodig hebt en je kan, wat ontbrak bij de Excel, drinkbekers in een houdertje plaatsen. Er zijn veel vakjes in de deuren en het dashboard waar je spulletjes op kan bergen.

De auto staat en rijdt stevig op de weg en is behoorlijk super zuinig te noemen, vooral de autobaan. De motor is ook stil bij de 2000 toeren bij een snelheid van 120 km/u. Het is nu al drie weken verder en de auto rijdt nog prima.

Inmiddels is het nu zo'n drie weken geleden dat ik de Accent kocht en is het tijd voor een grote onderhoudsbeurt en distributieriem te vervangen. In die tijd vertoef ik ook in mijn oude Hyundai Excel rond die ik als reserve auto aan de kant doe.

De foto's volgen snel.