Honda Prelude 2.0i (1997)
Uitvoering | Prelude 2.0i |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Heb deze auto altijd al graag willen rijden en vorig jaar was het dan zover. Voor een mooie prijs een 2.0i versie zien staan. Het uiterlijk heeft me altijd al aangesproken. Mooi vormgegeven koplampen die je van verre al herkent als zijnde van een Prelude. Met Blue-vision lampen van Philips een zeer uitmuntend zicht! Verder, zoals een echte Honda betaamt, een soepel, sportief en kort schakelende 5 bak. Alleen bij koud weer had de 1 nog wel eens moeite met inschakelen. Zodra de olie op temperatuur was ging ook dit stukken beter.De zit in de auto is ook sportief te noemen, laag. Heerlijk! Kreeg regelmatig de vraag wat voor een auto het wel niet was en dat hij er zo bijzonder uitzag. Leuk voor het ego. Mensen worden echt enthousiast bij het zien van deze bolide!! In het verbruik heb ik ook nooit geklaagd. Reed veelal snelweg en daar deed een 1:13 a 14 het met gemak. Leuk voor een auto met zulke prestaties.
Geen enkel probleem in de tijd dat ik deze auto heb gereden. Een laatste grote beurt inclusief distr. riem was de "grootste kostenpost" (€ 600,-). Helaas heb ik deze auto vorige week totall-loss gereden....Deze heeft de impact van een auto met een snelheid van 90 kmh goed doorstaan, airbags en gordel deden de rest.