Honda CR-V 2.0 i-VTEC Executive (2007)
Uitvoering | CR-V 2.0 i-VTEC Executive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Sinds iets meer dan een week heb ik ’m dan eindelijk! mijn zwart Honda CR-V 2.0i Executive. Ik heb er lang op moeten wachten (ruim 4 maanden) maar het wachten was het waard toen ik bij de dealer wegreed. Wat een mooie auto, wat een uitstraling.
ik heb de meest luxe uitvoering, inclusief de (erg dure) navigatie. het geheel heeft een erg chique uitstraling en maakt het interieur af.
De eerste kilometers waren een plezier om te rijden. Ik was even bang dat de 150pk te weinig zou zijn (had mijn RAV4 ook) in combinatie met het gewicht (200 kilo zwaarder dan mijn RAV4) maar dat valt reuze mee.
Het verbruik valt mij ook reuze mee, ook weer in vergelijking met mijn RAV4. met die laatste haalde ik ongeveer 1 op 9, maar als ik veel in de stad reed was dat soms 1 op 8 (ik rij niet zo zuinig). met de CR-V heb ik nu al 1 op 10 gereden met de 1e tankbeurt.
Het navigatiesysteem is er ook voor het bellen, maar helaas werkt dat alleen met spraakbesturing. Er is geen enkele feed-back op het touch-screen en het invoeren van telefoonnummers is nogal omslachtig. ook de response op de commando’s is niet altijd duidelijk
IK: ’call thuis’ HONDA: ’hash, zero...say dial or add more numbers’ of
IK: ’call thuis’ HONDA: ’would you like to call thuis’? IK: ’yes’ HONDA: ’calling’
Verder bevalt het allemaal wel goed. ik verwacht dat, als ik gewend ben aan het praten tegen mijn auto, dat ook het handsfree bellen wel makkelijker wordt.
Wel leuk voor een demo natuurlijk:
IK: ’airconditioner off’ HONDA: ’airconditioner off’
Soms begrijpt mijn auto me niet... het geven van de spraak commando’s werkt dus niet altijd als verwacht. Gelukkig hoef je voor de bediening van de airconditioner niet zo heel ver te reiken.
Verder nog geen enkel probleem gehad.