Honda CR-V 2.0 i-VTEC Executive (2008)

autoreview

Honda CR-V 2.0 i-VTEC Executive (2008)

Signalement

UitvoeringCR-V 2.0 i-VTEC Executive
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf90.000 km
KM-stand laatst120.000 km
Lezerswaardering: 52%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Airco stuk

  • 92.000 km

Na bijna 30 jaar (!) in Honda's te hebben rondgereden, heb ik nu een echt mankement. Recent heb ik na 4 jaar mijn Insight ingeruild voor een CR-V Executive automaat uit 2008 met "alles er op en er aan". Nog geen maand gestuurd en daar was opeens een raar geluid. Een geluid, waarvan je meteen weet, hier is iets mis! Dat klopte, na inspectie bij de dealer van Nieuwkerk bleek de magneetkoppeling van de airco overleden. De Honda dealer heeft het keurig opgelost en heeft niet alleen de koppeling, maar de hele airco-pomp vervangen en sindsdien geen problemen meer. Het is natuurlijk een koninklijk vervoermiddel (zeker na een Insight) met alle luxe en de hoge zit. Maar toch knaagt het een beetje. Echt nooit wat gehad vanaf de eerste Jazz uit 1985 en nu dit. Het onschendbare Honda-gevoel is geraakt! Nu maar eerst een tijdje sturen en het gevoel weer terug proberen te krijgen. Overigens lees ik in de reviews veel over gebruik. Nou, dat is simpel: "Gewoon"
1 op 10.

Oude gevoel terug

  • 120.000 km

Alweer twee jaar staat de CR-V voor de deur en na de eerste schrik van de airco-pomp zit ik weer rustig in mijn stoel. Nadat de pomp keurig onder garantie door de dealer is vervangen heeft de Honda geen krimp meer gegeven en is het weer ouderwets genieten van deze heerlijk comfortabele reiswagen. Mijn flink uit de kluiten gewassen viervoeter heeft alle ruimte en zou zelfs nog enkele vriendjes achterin mee kunnen nemen. Het gebruik blijft 1 op 10, waarbij gezegd moet worden dat er wel wat stadskilometers bijzitten. De executive uitvoering laat weinig te wensen over en de automaat is soepel en onberispelijk. Dit exemplaar blijft nog wel even. Binnenkort een beurt en ik heb de dealer gevraagd om als leenauto een HR-V mee te krijgen, uiteraard was dit geen probleem. Ik ben ook erg benieuwd naar die auto want over enkele jaren moet ik tenslotte toch weer een andere Honda voor de deur hebben. Het blijft in mijn ogen een beetje vreemd dat er maar zo weinig Honda's rondrijden op de vaderlandse wegen. In deze rubriek zie ik ook meer goede dan slechte ervaringen. Misschien dat Honda meer modellen moet aanbieden, in de VS en Japan hebben ze meer dan genoeg modellen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (9)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens