Honda Civic 1.8i-VTEC Style Mode (2010)

Honda Civic 1.8i-VTEC Style Mode (2010)

UitvoeringCivic 1.8i-VTEC Style Mode
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2014

eerste kilometers

Na lang kijken naar wat voor auto etc. uiteindelijk een Civic gekocht. Daarvoor naar de Toyota Auris gekeken, vooral omdat de Yaris zo beviel. Ik vond de Auris alleen erg saai en tegenvallen qua rijden. Na de proefrit met de Civic eigenlijk verkocht, de uitstraling en hoe het rijdt.. heerlijk!

Nu heb ik de auto sinds zaterdag in bezit, inmiddels de eerste 500km al achter de rug en valt zeker niet tegen! Het onderstel is hard afgeveerd maar kuilen in de weg worden goed weggewerkt, de motor is bijzonder krachtig en wanneer ik rustig rij zuinig (6.2/100km over 200km stad/snelweg).

Morgen enkel even langs de dealer vanwege een probleem met de bestuurderstoel (de hoofdsteun zit los in de stoel, dus even naar laten kijken).

Over betrouwbaarheid, gebruikskosten kan ik eigenlijk nog niks zeggen, vandaar dat ik het op gemiddeld hou.

enkele weken verder

Inmiddels de auto 2,5 week in bezit. Auto gaat meer en meer bevallen, rij gemiddeld tot nu toe 7L/100km gemiddeld. Valt mij reuze mee.

Ben nog terug geweest voor (wat ik dacht) de stoel. Er was niks aan de hand, het is een systeem in de stoel wat er voor zorgt dat bij een aanrijding van achter de hoofdsteun iets naar voren komt en de wangen van de stoel iets naar binnen komen zodat je meer ingepakt zit.

Verder heb ik tot nu toe alleen een krakend koppelingspedaal gehad. Deze hebben ze gesmeerd en sinds dien is het verholpen (blijkt een kwaaltje te zijn van de Civic).

Nu voorlopig maar eens rijden.

Gegroet!

op naar de eerste beurt

Rij nu ongeveer 10 maanden met de auto, verder geen problemen gehad. Gemiddelde verbruik over 20.000km is nu 6.5L/100km (snelweg en binnen de bebouwde kom). Het record op het moment is 5.4L/100km (op de boordcomputer, wijkt wel iets af), dit met 110 op de cruise control voor 200km.

De auto verbruikt ook geen druppel olie, het comfort is op een klinkerweg niet super, voor de rest gaat de auto eigenlijk steeds meer bevallen. Zowel qua comfort als gebruiksgemak en wegligging.

Volgende week krijgt de auto zijn eerste beurt, tevens een reservewiel in de kofferbak (heb toch liever een wiel achterin..) en de uitlijning controleren.