Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid (2008)

Honda Civic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid (2008)

UitvoeringCivic 1.3 DSi i-VTEC Hybrid
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Zelf rijd ik nu nog in een voorloopauto. Ik heb geluk dat ik het model 2009 ga krijgen. Die heeft parkeersensoren en die zijn echt nodig want je ziet helemaal niks van je auto als je achter het stuur zit. Zowel de motorkap als kofferbak blijven ten alle tijde onzichtbaar voor de bestuurder. Het nieuwe model heeft tov het huidige model een sleutel waarmee je de mogelijkheid hebt om de kofferbak te openen. Honda vond het nodig om de kofferbak alleen met sleutel of van binnenuit te kunnen openen. Een ware misser.

De stoelen zijn voldoende hard en de auto is van binnen redelijk ruim. Hij is wel erg laag wat de instap voor sommigen lastig kan maken. Achterin hebben personen tot 1.80 voldoende been- en hoofdruimte. Omdat de auto nogal laag is ligt de voorruit vrij plat en zit je redelijk ver naar achteren. Dit zorgt ervoor dat voorruitstlijlen bij bochten al snel voor een dodehoek zorgen. Stijlen zijn ook behoorlijk dik.

De automaat (CVT) is me ontzettend meegevallen en ook de snelheid valt niet tegen. Afgelopen weekend heb ik de Honda in Belgie op de snelweg getest. Tom Tom gaf 190 km aan en ik had het gevoel dat er nog iets meer inzat. De topsnelheid is dus in orde en haalt de Honda ook relatief snel. Het autostop principe (als je stil staat slaat de motor af) werkt uitstekend en zodra je de rem loslaat start de motor vrijwel geruisloos.

In de auto tref je 4 bekerhouders aan en ook heeft de Honda van binnen veel opbergvakjes waarin je van alles kwijt kunt. Een armsteun is er zowel voor als achter waarbij de armsteun voor van een flink opbergvak voorzien is.

Al met al ben ik tot op heden uitermate content over de Honda.

Dashboard kraakt en zit los.

7,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee