Honda Accord 2.0i Elegance (2008)

Honda Accord 2.0i Elegance (2008)

UitvoeringAccord 2.0i Elegance
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2009

Honda The power of dreams

Na 4 honda's in februari 2008 een nieuwe Kia ceed SW gekocht,dit was een goede auto, en je zal me er niets verkeerd over horen zeggen.
Ik was zeker wel in de showroom van de hondadealer geweest, maar de civic vond ik te klein, en de accord lag boven mijn budget
Uiteindelijk is de keuze toen gevallen op de nieuwe Kia met 7 jaar garantie.

Juli 2008: Met mijn zwager naar de honda dealer om te kijken naar de civic hybride, want hij mocht een nieuwe lease auto uitzoeken.
En wat stond daar : De nieuwe accord in vulcano grey met 18" sigma velgen
WOW ik was meteen om, wat een schitterende wagen!

Vanaf die tijd heb ik regelmatig gaspedaal.nl geraadpleegd om het 2e hands aanbod van de nieuwe accord in de gaten te blijven houden.
En in oktober 2009 was het zover; Honda van Loon in Gouda wilde van zijn demo af, een 2.0 liter elegance met bussines pakket en 18" sigma velgen , en 24000km op de klok.
Ondanks een flinke afschrijving op de Kia zijn we er gelukkig toch uitgekomen, en was mijn power of dreams uitgekomen!!

Nu na zo'n 9000km en een half jaar verder is het tijd om mijn eerste ervaringen te delen.

Het uiterlijk; De accord is sportief, ziet er breed uit, heeft scherpe lijnen en steekt zeer solide in elkaar, en zeker in combinatie met de 18"sigma velgen is het een plaatje.
Ik wort ook regelmatig door wildvreemde mensen aangesproken dat ze het een mooie auto vinden.

Het interieur; Hoogwaardige materialen, mooi design, en stoelen!!!
in andere reviews worden deze ook geroemd, nou dat kan ik alleen maar bevestigen!
de eerste indruk betreffende de knoppen en lampjes is druk, maar dit went snel,vooral de grote i-mode knop werkt fantastisch.
De achteruitrijcamera die geactiveerd wordt waneer je de pook in zijn achteruit zet is ook heel handig.
De premium geluidsinstallatie van bose met 10 speakers en een subwoofer produceren een geluid wat ik nooit voor mogelijk had gehouden, zo helder en met een lage diepe bas.
De navi (in dash) werkt ook goed en heeft een helder scherm / ook overdag.

rijeigenschappen; Comfort staat hoog in het vaandel, en je zweeft over de weg, de 18 inches geven wel elk hobbeltje in de weg door, maar is zeker niet hinderlijk. De isolatie is ook prima want het is heel stil binnenin de honda (behalve dan als die 2 apen achterin zitten )
De accord stuurt heel direkt en je hebt prima contact met de weg
De 2.0 liter v-tec doet rustig en stil zijn werk met een prima verbruik van 8.0 op 100 en dat op provinciale wegen.
Als het gaspedaal wat verder word ingetrapt dan laat de motor zich wel horen en schiet de honda vooruit, je kan er behoorlijk sportief mee rijden, maar het verbruik schiet dan ook mee omhoog en voor je het weet sta je op de foto.

problemen: accu vervangen (onder garantie)

eindconclusie: De accord is een prachtige auto steekt heel degelijk in elkaar en is zwaar onderschat, en doet volgens mij niet onder voor de Duitse concurentie. Hij is exclusief, je ziet ze weinig, en het belangrijkste : Ik ben er heel blij mee!, en ik geniet nog elke dag achter het stuur van de Accord.

Is er dan niets op aan te merken; jawel de yokohama banden is niet alles als je michelin gewend bent,bovendien zitten er al haarscheurtjes in de groeven, terwijl het profiel nog goed is, dat moet toch niet kunnen.
Volgende week even langs de garage om de banden te laten zien. Ook mis ik een follow me home systeem op de verlichting, de gehele lichtsensor had van mij niet gehoeven, ik rij namelijk overdag ook het liefste met de lichten aan. En de inklapbare spiegels moet je met een knop bedienen, dit had wat mij betreft gewoon in de sleutel mogen zitten (op slot = spiegels ingeklapt)

Overall heel tevreden, en een aanrader voor mensen die een auto in dit segment zoeken.
Over een paar duizend kilometer zal ik deze review updaten.

vervroegde update

Een dure maand:

Een paar weken geleden naar de dealer geweest voor het probleem met de yokohama banden (haarscheurtjes)
De reaktie van de monteur was dat de haarscheurtjes een bekend verschijnsel is bij de yokohama's, maar dat het geen kwaad kan.
Tevens zitten banden niet in de fabrieksgarantie, en valt er dus niets te claimen.
Is natuurlijk ook wel logisch, want er is al 35000km op gereden.
Maar ik zie het niet zitten om met deze banden, met een caravan er achter naar Frankrijk te tuffen.
Dus vandaag 4 nieuwe hankook v12 evo's er onder laten leggen, 568 euro !
En vorige week al een nieuw mistlicht in de bumper 263,-
veroorzaakt door een steenslag. :(

No blame for honda, en nog steeds bijzonder tevreden :)

ruitentip !

Een paar weken geleden had ik a.g.v een steenslag een scheur van 40cm in de voorruit. :(
Op advies van mijn verzekeringsagent ben ik naar autototaalglas gegaan voor het vervangen van de voorruit, zij zijn aangesloten bij de verzekering, en dan wordt het eigen risico gehalveerd, en kost de nieuwe ruit mij 67,50 euro.
Mocht je dit ook ooit overkomen, trap hier dan niet in!, en ga dan gewoon naar de Honda-dealer, die monteerd een originele Honda-ruit met de originele hondalogo's.
Bovendien nemen zij ook de helft van het eigenrisico voor zich, dus dan kost het je ook 67,50 euro.
Voor mij was dit te laat, en ik heb dus nu een imitatie ruit, zonder hondalogo's waarvan de blauwe zonneband ongeveer 4cm smaller is dan bij de originele.
Bij laagstaande zon moet ik nu vaker mijn zonnekleppen gebruiken dan eerst, ook is de weerspiegeling van het dashboard toegenomen.

vorige week de 40.000km beurt gehad.
geen problemen, alleen normaal onderhoud.

Nog steeds heel tevreden met een glimlach achter het stuur !

update

Het nieuwe jaar is net begonnen, dus dit lijkt me wel een mooi moment voor een update.

Na de steen (tegen)slagen in de zomerperiode, zijn we met de Honda naar Frankrijk op vakantie geweest inclusief sleurhut van 1300kg.

In totaal ongeveer 2000km met de caravan gereden, dit ging probleemloos.
De trekkracht van de 2.0 liter is behoorlijk, en de steilere hellingen/bergen waren geen probleem.
Voor dit soort werk is een diesel natuurlijk de beste keus, maar voor een benzinemotor zijn de prestaties niet verkeerd, het verbruik (met caravan) lag ongeveer op 1:9
Op zich best netjes vind ik.
Het navigatiesysteem werkte perfect, en heeft ons nooit verkeerd gestuurd.

tijdens zo'n lange rit valt het eigenlijk pas op hoe fantastisch de stoelen zijn.
Ook de cruisecontrol werkt feilloos en is zeer makkelijk te bedienen.
echt negatieve dingen zijn me niet opgevallen.

Dan de winter/kou, en de SNEEUW! :

Na lang wikken en wegen heb ik besloten de aanschaf van winterbanden een jaartje uit te stellen.
Dan zul je natuurlijk net zien dat er een meter sneeuw valt, en dat het dan ook nog eens 3 weken! blijft liggen.
Daarbij komt nog eens dat ik voor mijn werk op tijdstippen de weg op moet waneer er nog niet gestrooid is.
Maar ik moet zeggen ; de Honda heeft zich er goed doorheen geslagen.

De VSA regeling (antislip) heb ik wel regelmatig uitgezet,
Je hebt dan volledig traktie op de voorwielen, en het moet dan wel gek lopen dat je vast blijft staan.
Het viel me overigens wel op dat de BMW en Mercedes-rijders veel problemen hadden
met hun achterwielaandrijving, en vaak een trekje of een duwtje nodig hadden.

De kachel, achterruit/spiegel en stoel verwarming werken razendsnel en probleemloos.
Maar ik kan nog steeds niet begrijpen waarom fabrikanten het niet nodig vinden om bij een sedan GEEN achterruitenwisser te monteren.

Voor de rest geen bijzonderheden of problemen.

grote beurt

Vorige week naar de garage voor de grote beurt.
Alles Oke.
Alleen de remblokken voor en achter hadden hun beste tijd gehad.
Deze dus gelijk laten vervangen.

Tevens heb ik nog een kapotte speaker gehad rechtsvoor, deze onder garantie laten vervangen.(de andere kant was al eens gebeurt)
De nieuwe speakers zijn een verbeterde versie, en zouden niet meer kapot mogen gaan.

3e accu !!! na 3,5 jaar

De laatste weken weer veel accuproblemen gehad.
soms net wel starten, maar de startkabels moesten er ook een paar keer aan te pas komen.
Dit zou eigenlijk niet moeten kunnen, aangezien dit al de 2e accu is, deze is onder garantie al een keer vervangen, en ongeveer 1,5 jaar oud. (normale levensduur van een accu is ongeveer 5jaar)

Vanmorgen naar de dealer, Accu aan de tester, was i.d.d. kapot.
Accu vernieuwd en een rekening van 138,- euro !!!
De auto zit sinds een half jaar niet meer in de garantie, en ter coulance hebben ze de montagekosten voor eigen rekening genomen !!! ondanks dit "gulle" gebaar toch nog een duur accutje!

Voor de rest geen noemenswaardige problemen/kosten gehad.
Over de auto dus nog zeer tevreden.

Ik ben wel benieuwd of er meer Accord rijders zijn met accuproblemen.

mooi gebaar Honda dealer !

Een week na de vervanging van de accu, kreeg ik per mail een enquete over mijn tevredenheid van mijn laatste garagebezoek.
(standaard procedure bij Honda)
Ik heb deze eerlijk ingevuld, en mijn onvrede geuit over de hoge rekening, weinig coulance en het feit dat ik 3 accu's in 3,5 jaar een beetje vreemd vind.
Nog geen 10 minuten nadat ik deze mail had verzonden werd ik al opgebeld, de medewerker stond me vriendelijk te woord, en bood mij aan dat hij het ging uitzoeken, en dat hij de volgende dag zou terug bellen.
Zo als beloofd ging de volgende dag de telefoon, en na een welgemeend excuus kon ik langskomen en kreeg ik 60 euro terug.

Ik vind dat de Hondadealer deze kwestie alsnog heel netjes heeft opgelost.

Super betrouwbaar.

Inmiddels 2 jaar verder is het weer tijd voor een update.
In 35000 km geen mankementen of bijzonderheden gehad.
Gewoon de benodigde onderhoudsbeurten, en vorige zomer voor de lange trip naar Spanje de airco opnieuw laten vullen met koudemiddel, kosten 100 euro.
Nog een schade gehad aan de achterbumper, deze is vervangen voor een nieuwe, die door Honda Nederland op kleur geleverd worden, dus geen extra spuitkosten.
Vanmiddag 4 stuks Hankook S1evo2 225-45-18" laten monteren voor 604,-euro
Ik was zeer tevreden over de vorige hankook banden (v12), dus ben ik maar bij dit merk gebleven.

De Honda rijd nog steeds perfect, zonder mankementen.
Prima navi, radio en natuurlijk nog steeds een mooie verschijning.

zijn er dan nog minpunten?:

Ja, Het lederen versnellingspookhoesje is gescheurd.

Ik erger me nog altijd aan het ontbreken van een reservewiel!
Dit zou verplicht moeten zijn, Wat moet je nou met een reparatieschuimbusje na een klapband op de rondweg Parijs???

Bellen naar iemand moet ik via mijn telefoon doen, want via voice-control of menu in het navigatiesysteem is veel te omslachtig, en de voice-control heeft moeite met mijn uitspraak :(

Kortom probleemloos super betrouwbaar en ik nog steeds heel tevreden met deze mooie auto.

still going on !

Als eerste : het probleem met de accu's is opgelost , en werd veroorzaakt door een verkeerd aangesloten trekhaak, deze was aangesloten op de continu voeding van de binnenverlichting.
Na 2 dagen aan de meetapparatuur in de honda garage is dit boven water gekomen, deze was overigens aangesloten bij een bandenboer in de buurt (Riedam), en niet bij de dealer.
Dit was dus verkeerde zuinigheid !

kort na dit bezoek bereikte mij het nieuws dat de Honda dealer uit Goes wegens omstandigheden gesloten was. (failliet)
Dit is voor mij heel vervelend, omdat de dicht bij zijnde dealer nu op meer dan 40 km rijden is.

Dit zijn natuurlijk wel signalen dat Honda het moeilijk heeft in Nederland, geen nieuwe aansprekende modellen, niet inspringen op de bijtellingscategorien en de hoge aanschafprijs.
tevens heeft Honda in Nederland nog steeds een imagoprobleem.
voor mij onbegrijpelijk, want er is geen ander merk wat in de buurt komt qua betrouwbaarheid!

Dan even terug naar mijn accord, hij rijd nog steeds subliem, een maand geleden de achterste remschijven en blokken laten vervangen, voor de rest geen mankementen.
Al maak ik mij wel een beetje zorgen om een licht fluittoontje wat soms te horen is bij optrekken in de eerste versnelling, op het moment dat de koppeling word losgelaten.
Ik moet dit nog eens na laten kijken.

verder heel jammer dat er geen nieuwe accord meer uitkomt in Europa.

Maar ik blijf voorlopig nog iedere dag tot volle tevredenheid in deze heel exclusieve auto rijden.

Rijd maar door

In de tussentijd een schade gehad, nieuwe voorbumper gemonteerd, gelijk maar de sportbumper gedaan., de velgen laten poedercoaten in smoke Chrome , dit is iets donkerder dan origineel, tevens de remklauwen laten spuiten. Verder nieuwe banden, dit is nog wel het vermelden waard, want ik ben op advies van mijn monteur overgestapt van 225-45-18 naar 235-40-18. Nu heb ik een betere velgbescherming omdat de band mooier op de velg ligt, en beter aansluit, verder is de afwijking op mijn km teller minder geworden. deze bandenmaat is ook nog eens een stuk goedkoper.
Overigens weer hankooks genomen, echt superbanden. Deze winter nog een vastzittende remklauw gehad linksachter , nieuwe klauw +remvoering gemonteerd van japparts, is stukken voordeliger dan origineel en net zo goed. Een paar weken geleden nog de dynamo vernieuwd, heb ik zelf gedaan, besteld via internet op oem nummer, was 117,-€ en een half uurtje werk. origineel zijn die dingen 300 euro
Geluidje bij optrekken in 1 is er nog steeds zo af en toe, en wordt niet erger. ik ben er al aan gewend.
Verder super tevreden! Over een paar weken weer naar Spanje ! zin in!!