Honda Accord 2.0 Sport (2003)

Honda Accord
Honda AccordHonda AccordHonda AccordHonda AccordHonda AccordHonda AccordHonda AccordHonda Accord - interieurHonda Accord - interieurHonda Accord - interieur

UitvoeringAccord 2.0 Sport
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2004

Na 16000 km voornamelijk autobaan kan ik gerust stellen dat dit een heerlijke auto is om mee te rijden. Onvermoeid stap je uit. Je hebt het gevoel dat je de wagen volledig onder controle hebt zowel qua rijden als remmen en stuurbewegingen. Kleine dingetjes die ik anders zou willen zien zijn bijvoorbeeld dat de buitentemperatuur weergave een keuze is die de totale km-weergave onzichbaar maakt. Beter was het en naar ik begrepen heb is dat bij de nieuwe modellen ook zo, dat beide aanduidingen tegelijkertijd zichtbaar zouden zijn. Ook de verlichting van de dashboardmeters die, als je de verlichtingsdimmer in een bepaalde stand zet, automatisch dimt als je de buitenverlichting aandoet is minder praktisch. Je moet daarvoor langs het stuur door onder het rijden naar een klein knopje à la dagteller, om de verlichting van de meters weer sterker te zetten als je overdag met licht aan wilt rijden. Door de inval van het daglicht of zon zijn de meters in de gedimde stand namelijk niet goed afleesbaar. Beter was het dit middels een lichtgevoelig oog afhankelijk te maken van de omgevings verlichting.

Update december 2007

Inmiddels 3 jaar en ruim 65000 km verder. De Accord bevalt nog altijd buitengewoon goed. Een echte wagen voor de lange ritten. Iedereen die meerijdt is vol lof. Dit is trouwens de eerste auto waar ik spontaan complimenten over krijg, zowel over het uiterlijk als over de kwaliteit. Als ik wat aan de auto zou mogen veranderen dan zou dat het uitzicht zijn naar links vanaf de bestuurdersplaats. vanwege de forse stijl en de schuine ligging van de vooruit verdwijnen er wel eens medeweggebruikers voor even uit het zicht. Ondanks de benaming ’sport’ rijd je met deze auto eerder als met een limousine. Maar soms kom je in de verleiding, dan trek je in de tweede versnelling door tot bijna 100 km/hr, in de derde versnelling tot ruim 120. Dan komt er power los en geluid en dan is het een ’sport’wagen!

Een probleempje heeft zich gemanifesteerd namelijk een krakende koppelingscilinder. Dit euvel werd hoorbaar bij ongeveer 9000 km en was bekend bij de garage die de cilinder direct vervangen heeft uiteraard binnen de garantie.

Update december 2007.
De hierboven koppelingscilinder is nog twee keer vervangen met hetzelfde euvel. Maar na ’driemaal is scheepsrecht’, werkt de cilinder nu perfect.
Een ander probleem dat zich voordeed was bij 19000 km. De airco begon behoorlijk muf te ruiken. Ondanks een nogal dure (ongeveer € 120,00) schoonmaakbeurt bij de dealer was deze muffe geur na een aantal weken weer terug. De dealer gaf aan niet te weten wat hij nu verder moest doen. Ik heb toen contact opgenomen met de importeur die het probleem van een muffe airco na een reinigingsbeurt niet kende. De importeur zou op korte termijn bij mijn dealer zijn en samen met hem ernaar kijken. Vervolgens kreeg ik een oproep van de dealer om mijn wagen te brengen. Ze hadden samen met de importeur een andere manier van schoonmaken ontwikkeld, er zelfs een atribuut voor genaakt en zouden mijn auto daarmee te lijf gaan. En zie daar: ik rijd nu alweer twee jaar met een reukloze airco. De dealer rekende uiteraard voor de terugkombeurt geen kosten, sterker nog, nu kost de schoonmaakbeurt standaard minder dan eerst.
Verder nog een probleem gehad met een gecupte achteband en dat bleek, na uitlijnen, een verkeerde stand van het wiel te zijn. Inmiddels is de auto rondom uitgelijnd en zowaar het geluid van de gecupte band is minder, niet geheel weg en dat was ook voorspeld, maar stukken minder.

9,5