Honda Accord 2.0i Sport (2003)

autoreview

Honda Accord 2.0i Sport (2003)

Signalement

UitvoeringAccord 2.0i Sport
Versnellingen5, Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2014
KM-stand bij aanschaf141.313 km
KM-stand laatst176.380 km
Lezerswaardering: 80%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aankoop Honda Accord

 • 141.313 km20-2-2014
Na 42 jaar Citroen gereden te hebben viel de keuze voor een 2e hands auto op een Honda. We zijn nog steeds in het bezit van een C4 Picasso excl. welke in het buitenland staat. De reden voor de keuze van een Japanse auto is dat bij aanschaf van een wat oudere 2e hands auto de kwaliteit vaak stukken beter is dan van een Franse auto. Ik keek al enige tijd uit naar bijvoorbeeld een HRV of CRV met automaat, airco tot 6000,00 Euro. Een paar weken geleden zei ik nog, ik zal nooit een sedan zou kopen, maar zeg nooit, nooit. Stond er vorige week bij de garage waar de Citroen Xsara in onderhoud is een Honda Accord te koop, automaat, airco, afneembare trekhaak, goede Michelin banden, kleur zilver. Er is geen erg groot aanbod van een occasion met automaat van een Honda Accord of CRV. Ik ben gaan kijken en wat mij op viel was, dat de auto er heel netjes uitzag behalve de lm velgen. Het hoge afwerking niveau viel ook op in het interieur, hier valt het verschil op met de Citroen C4 Picasso welke pas 6 jaar oud is en al wat steekjes laat vallen Het interieur van de Honda zag er na ruim 10 jaar en 140.000km nog heel netjes uit. Stevige bestuurders stoel met goede lendensteun. Mijn vrouw vond de passagiersstoel erg hard. De stoelen van de Xsara waren op en erg zacht en ik kreeg er last van mijn rug door vooral op langere ritten. Zie review Xsara 1.6 break. De passagiersstoel was verhoogd door de garage voor de vorige eigenaar, dit is praktisch met instappen. Proefrit gemaakt, wat een fijne automaat en een stille motor. Na een heel korte proefrit wisten we het al, we kopen deze auto. De nadelen als sedan en forse afmetingen stappen we overheen, misschien laat ik er in de toekomst nog parkeersensoren opzetten, deze zitten er niet op.

24-2-2014
Met de auto naar midden Duitsland geweest op familiebezoek. Een fijne reis auto met een hele stille krachtige motor, welke als het moet snel kan accelereren. De automaat is een genot om mee te rijden. Het sturen in de auto gaat haarscherp en de wegligging is uitstekend. Uitstekende koplampen, halen bijna het niveau van de xenon koplampen van de c4-Picasso.
In Duitsland tussen de 130/140 km gereden wat een prima snelheid is, de motor hoor je niet. Ook nog even het verbruik gemeten 1 op 12,8(met airco) niet gek voor een automaat en een gewicht van 1360 kg. Een totaal andere auto als de Citroen Xsara break. Mijn vrouw vond haar passagier stoel erg hard en niet erg comfortabel. Ik vind de bestuurdersstoel stevig maar had geen last van mijn rug meer, door de goede instelbaarheid. Een kleinigheid wat opviel was dat er tijdens de terugrit wat condens in de koplampen zat. Komt meer voor bij dit type auto. Zal ik nog even naar laten kijken door de garage. We hopen nog veel plezier van deze auto te hebben.

vervolg review 18-8-2014

 • 145.010 km

De auto staat soms voor langere perioden stil(buiten) en had ruim 3 maanden stil gestaan, er was tussen door 1 keer mee gereden. Ik koppel altijd de accu los als de auto lang stil staat. Na het opnieuw aansluiten van de accu startte de auto direct. Ik had ook niet anders verwacht. We zijn nu bijna een half jaar verder en er is ruim 3000 km mee gereden en zijn nog steeds tevreden. Het is een fijne pittige, stille auto om mee te rijden en vooral op lange stukken is het een echte rijders auto. De automaat zou ik al niet meer willen missen. Als je in Franse auto’s heb gereden en nog rijdt(c4 Picasso) zie je toch wel verschillen, bijvoorbeeld de regensensor. Bij de Honda werkt de regensensor perfect. Bij de Citroen moet de regensensor soms lang denken om tot wissen over te gaan.
Ook onder de motorkap ziet alles er na 11 jaar nog prima uit. Een leuk detail vond ik het reservoir van de ruitensproeiervloeistof met peilstok.

Het brandstof verbruik was de laatste keer 1 op 12,9, niet slecht voor een mix snelweg, 100km en wat korte stukjes. Wij hebben altijd stationcars en hatchbacks gereden maar nooit een sedan. Toch valt de bagageruimte mee, het vervoer van 2 golftrolleys, 2 flinke golftassen en 1 kleine golftas paste er zonder problemen in.

Probleempje raam.
Als het raam aan de bestuurderskant helemaal naar beneden is gaat het niet meer omhoog, raam blijft dan kort heen en weer gaan maar gaat niet omhoog. Als het contact af staat of de sleutel eruit is gaat het raam normaal omhoog, ook als het raam niet helemaal omlaag is gaat deze normaal omhoog. De garage heeft wat stof tussen de ramen weggespoten en de geleiders met teflonspray ingespoten. Helaas is het probleempje niet verholpen. Ik had op het forum wel een oplossing gevonden, maar dit hielp niet. De garage gaat het probleem oplossen, zit nog in de garantie periode.

update

 • 146.206 km

Er worden niet zoveel km gemaakt met de Accord, laatst nog even een ritje van 400 km gemaakt . Auto is voor de APK geweest en de garage heeft naar het elektrische raam gekeken, zie vorig verslag. Verder geen bijzonderheden. Begin de auto steeds meer te waarderen, prima werkende airco, verwarming en vooral de stille motor welke heel mooi klinkt als je plankgas geeft. Een ondergewaardeerde auto welke je hier weinig ziet. In de USA werden vorig jaar 1,5 miljoen Honda’s verkocht.

Update

 • 152.350 km

Update 152350 km

Op dit moment is er 11.000 km met de auto gereden. De afgelopen maanden is er een H4 lampje en een ruitenwisserblad vervangen, normaal onderhoud. Geen olieverbruik. De Accord is bij de Honda dealer geweest voor de terugroep actie van de airbags. Na een kopje koffie gedronken te hebben was de auto na een half uur weer klaar. Prima service bij de Honda dealer Welman in Heerhugowaard.
Het voorraam heeft zo nu en dan weer kuren, gaat helemaal naar beneden maar dan niet meer omhoog. Indien het raam niet helemaal beneden is kan ik het wel sluiten. Als ik de motor uitzet kan ik het raam wel sluiten als het helemaal beneden is. Auto is bijna 12 jaar oud dus kan zoiets gebeuren.
Zal hier opnieuw naar laten kijken.
Verder genieten we van onze Honda, vooral op lange stukken is het een fijne reis auto.

update

 • 154.200 km

1 maand geleden is er een lamp(groot dimlicht) en een zekering vervangen .

Auto heeft een grote onderhoudsbeurt gehad, de laatste beurt was bijna 2 jaar geleden. Ik had al gezien dat de 4 Michelinbanden er niet meer zo goed uitzagen, voldoende profiel maar zagen er verdroogd uit . Omdat ik ook tijdens de winter periode weleens naar Duitsland ga op familiebezoek , heb ik over 4 seizoenen banden nagedacht. De Michelin Cross Climate kwamen wel goed uit de diverse testen en de filmpjes welke ik op YouTube had gezien. De banden zijn nog niet zo lang op de markt.

5-1-2016
-onderhoudsbeurt
-hitteschild uitlaat vastgezet
-4 nieuwe banden Michelin Cross Climate
- APK geen bijzonderheden(banden afgekeurd)
-lekkage kofferbak opgelost

De lekkage van de kofferbak was een lastig iets om te vinden maar is gevonden. Hiervoor is de binnen bekleding van de kofferbak links en rechts en de hemelbekleding links en rechtsachter gedemonteerd. Met een camera is het probleem gevonden. Water kwam via een c-stijl links en rechts achter de kofferruimte binnen. Daklijsten los genomen gekit en weer geheel ingebouwd. Dure grap deze waterlekkage. Had ik nog niet eerder bij de hand gehad met een auto behalve met de eerste auto dat was een 2 CV in 1972. Hier laat de Honda een steek vallen.

De ervaringen met de Michelin Cross Climate zijn nog vrij kort. Stiller dan de banden die er onder zaten en bij rond de 1 graad buitentemperatuur voelde het aan als een soort winterband. Ik merkte geen verschil in de wegligging. Ben benieuwd naar de zomer kwaliteiten van de banden.
Sinds een week heeft onze zoon ook een Honda Accord Tourer uit 2008 gekocht met 60.000km op de klok. Deze is ook direct voorzien van Cross Climate banden.

Update

 • 162.000 km

Op dit moment bijna 20.000 km gereden sinds de aankoop. De ervaringen met nieuwe Michelin banden zijn goed. Met temperaturen van boven de 30 graden leek de wegligging wat minder, met name het rijden in de bergen. Tijdens zware regen buien echter een safe gevoel. Over de 3 seizoenen ben ik tevreden, nu de winter eigenschappen nog.
De afgelopen tijd 3x naar midden Duitsland geweest 130/140 km gereden, het gemiddelde verbruik met airco rond de 1:13,4 erg netjes vind ik. Vooral op de lange afstanden is het een fijne reis auto. Als de auto goed warm is trap ik het gas soms op de plank om het mooie motorgeluid te horen. De Honda bevalt mij tot heden prima, zelfs mijn vrouw is positief over de auto en gebruikt de auto regelmatig. De auto is nu bijna 13 jaar oud. Geen olie verbruik. Ik hoop er nog lang plezier van te hebben. Op naar de volgende APK.

APK

 • 164.218 km

De auto is vandaag weer APK gekeurd en goedgekeurd zonder reparaties. Eens in de 2 jaar krijgt de auto een onderhoudsbeurt. De Honda is nu bijna 3 jaar in mijn bezit en ik heb er tot heden 22.000 plezierige kilometers meegereden. Voor een auto van ruim 14 jaar oud ziet deze er nog prima uit., behalve de lm velgen maar dat was al het geval bij de aankoop.

Update

 • 167.313 km

Update 19-12-2017
Km stand 167313

Auto had 3 maanden stilgestaan wegens vakantie, na het aansluiten van de accu de motor gestart en lopen.
De Accord heeft een kleine beurt gehad en een nieuwe Apk. De enige opmerking van de garage was dat ze een sierstrip die voorop de motorkap zit opnieuw hebben vastgezet.
Geen olieverbruik, verder bevallen de Michelin Cross Climate (4 seizoenen)banden goed. Optische ziet de auto er voor zijn leeftijd nog goed uit.
Onderstaand nog even het staatje van het onderhoud van de auto, de 4 nieuwe banden(normaal onderhoud) en kosten van het opsporen van de lekkage zijn de flinke bedragen. De auto is nu bijna 4 jaar in ons bezit en heeft 26000 km gereden

20-11-14 lampje voor 5,59
12-01-15 APK 42,23
23-06-15 ruitenwisserblad 10,29
27-12-15 lamp voor en zekering ,storing verlichting 22,23
25-01-16 kofferbaklekkage opgelost 299,48
26-01-16 APK en grote beurt en 4 nw Michelin Cross Cl.banden 914,03
16-01-17 APK 42,23
19-12-17 APK en kleine beurt, chromen sierstrip motorkap vastgezet 191,16
22-6-2018 ruitewisserbladen vervangen 45,98
20-7-2018 stuurleiding reparatie 287,00
12-12-2018 grote beurt €520,80
05-06-2019 lambdasonde cilinder 1. 336,26

Update extra garagebezoek

 • 171.300 km

Voor het eerst na ruim 4 jaar en 30.000 km verder een extra garagebezoek. De auto maakte een vreemd geluid en de conclusie van de garage was dat de spanrol waarschijnlijk defect was, de stuur bekrachtiging olie was op peil. Afspraak voor een reparatie gemaakt. Toch lag er een week later olie onder de auto, welke toch van de stuurbekrachtiging bleek te zijn want de spanrol was niet defect doch de stuurleiding. De levertijd van het onderdeel was enige dagen en ik had de auto nodig. De garage heeft toen een koperen buis gekocht en zelf op maat gebogen. De eigenaar van de universeel garage heeft vroeger bij Honda gewerkt en is creatief met oplossingen en ik kon weer snel rijden.

Update

 • 173.800 km

Update 24-12-2018

Auto heeft een grote beurt gehad met nieuwe bougies en is APK gekeurd.
De voorband aan de passagierskant liep langzaam leeg, de andere voorband had het zelfde probleem ook. Velg was gecorrodeerd en is schoongemaakt en van een nieuwe ventiel voorzien. Het viel mij op dat tussen de 75 en 80 km de auto soms wat trilde, nu er nieuwe bougies inzitten is dit niet meer het geval. De garage heeft de trekhaaksteun ontroest en getectyleerd. De Accord(2003) is nu een youngtimer en is voordelig te schorsen als wij weer naar het buitenland gaan..

Update

 • 174.888 km

Het lampje van het motor management ging branden dus een bezoek aan de garage gebracht. Conclusie garage: lambdasonde cilinder 1 defect, laten vervangen.

Auto verkocht

 • 176.380 km

Auto verkocht aan onze kleinzoon, het bedrag wat wij er minimaal voor wilde hebben had hij niet op zijn bankrekening staan. Hij heeft onze buscamper deels gespoten en opgeknapt en we zijn toen op een bedrag uitgekomen wat hij kon betalen. Hij wilde de Accord heel graag hebben en gaat er eind deze week mee naar Frankrijk. Er zit rechts voor wat lakschade en de koplampen moeten weer helder gemaakt worden, dat gaat hij zelf doen. Reden van verkoop is dat de auto 7 maanden van het jaar stilstaat, maar niet de kwaliteit en het confort want dat is top ook al is de auto bijna 16 jaar oud.Wij gaan de overige maanden van het jaar kort leasen bij onze plaatselijke garage. De kosten die wij over de bijna 5 1/2 jaar gemaakt hebbenge vielen erg mee, lekkage kofferbak, stuurbekrachtingsleiding en de lamdasonde waren de echte kosten. Zie het overzicht in mijn review.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (12)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens