Honda Accord 2.0i Sport (2008)
Uitvoering | Accord 2.0i Sport |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Van kleine Jap naar iets grotere Jap
Na 3,5 jaar in een Daihatsu Sirion 2 en een half jaar Suzuki Celerio te hebben gereden heb ik besloten weer een echte auto te gaan kopen.
Mijn werkgever staat erop dat wij zo veel als mogelijk thuis werken, ook in de toekomst. Dus ik ga gemiddeld nog maar één keer p.w. naar kantoor.
Hierdoor rijdt ik gemiddeld 10.000 km minder per jaar.
Juist de woon/werk kilometers waren de trigger om een zuinige auto te rijden. Nu dit niet meer aan de orde is wilde ik weer een fijne auto voor de lange afstanden.
De Accord heeft altijd al mijn intresse gehad maar is er ook éen die je snel weer vergeet tijdens de zoektocht.
Vaak ging mijn interesse toch uit naar een Mercedes C klasse, BMW 3 serie of bijv een Toyota Avensis of zijn grotere broer.
Maar het was het steeds net niet... uitgeleefd, hondenhok, geen historie bekend, 7 eigenaren enz.
Ik wilde maximaal 10.000 euro uitgeven, incl inruil van de Suzuki, km stand van onder de 150.000, max 2 eigenaren enz.
Een goede vriend van mij heeft eind vorig jaar een Accord 2.4 Executive gekocht bij Wesselink in Apeldoorn, zie foto 2. En daar was ik dusdanig van onder de indruk dat ik de Accords die ik op het oog had nu wel erg interessant begon te vinden.
En het is een Accord geworden, het betreft een 2.0 155 PK met handbak, half leer, zilvergrijs, alle opties die ik wenste te hebben.
Bij aanschaf 154.000 op de klok, afkomstig van 2e eigenaar uit 1 familie, onderhoud historie bekend en wij kregen een goede prijs terug voor de Suzuki Celerio.
De auto is afgeleverd met:
Nieuwe APK
Grote beurt
Nieuwe banden rondom 225-45-17 Vredestein
Nieuwe ruitenwissers (Bosch flatblade)
Uitgebreid controle rapport
Poetsbeurt
Ik vindt het een hele mooie auto om naar te kijken, mooie lijnen, groot en toch aerodynamisch, precies zoals ik hem herinnerde toen ik de Accord voor het eerst nieuw zag staan in 2003 bij de Honda dealer.
Echter is dit de facelift en die vindt ik persoonlijk mooier, mooiere grill, koplampen etc. Maar dat is een kwestie van smaak.
Wij hebben een aantal korte vakanties op de planning staan in eigen land dus ik ben benieuwd hoe de auto ons gaat bevallen.
Vooralsnog ben ik zeer tevreden en kijk ik er naar uit om veel mooie kilometers te gaan maken met de Accord.
9 maanden verder
Hoe bevalt de Accord na 9 maanden en 13.000 km?
Heel erg goed!
Het is een hele leuke auto om mee te rijden, het is zeker geen race wagen maar als je wilt kun je wel even flink snelheid maken.
De stoelen zitten als gegoten, alles zit op een logische plek, alles voelt heel degelijk en solide aan en de auto is uiterst comfortabel.
Hiermee is een retourtje van 1200 km absoluut geen straf.
Wat mij echt blij maakt:
De geluidsinstallatie, die is echt top!
Zoals boven genoemd de stoelen
Wegligging
Bediening
Ruimte
Degelijkheid
Ik heb in april de raamlijsten opnieuw laten vast zetten bij Wesselink in Apeldoorn, de montageklemmen waren stuk, en niet vervangen of goed terug gezet nadat er in het verleden een nieuwe voorruit in is gezet.
Nieuwe klemmetjes verlijmd en terug gemonteerd door de Honda garage, al bij al veel geld maar als ik het niet deed irriteerde ik mij mateloos.
Ziet er niet mooi uit, ik stoor mij eraan en had de vrees dat ik ze zou verliezen in de wasstraat.
In juni heb ik de aircocondensor laten vervangen incl reinigen en afvullen, ook dit bij de Honda garage laten doen, zij gaven de keuze om voor een after-market te kiezen en dit scheelde heel veel geld.
Je raad het al, de airco wordt ijs koud en doet zijn werk zoals het hoort, met elektronische climate controle is dit echt een fijne luxe, en mijn vrouw die hoeft niet meer te klagen dat het nu toch wel koud wordt want zij kan haar eigen temperatuur kiezen.
Vandaag 20-9 heb ik de auto naar profile tyrecenter Oppelaar gebracht om de auto te laten uitlijnen, het stuur stond sinds aanschaf al een beetje scheef, en voor mijn gevoel klopte de sporing niet.
Dit werd door de monteur bevestigd, achteras en vooras zijn nu uitgelijnd, stuur staat recht, en de auto rijdt werkelijk anders (heel goed nu).
Tevens zijn de banden op spanning gebracht, dit vergeet ik nogal eens.
Al bij al genieten wij enorm van de Accord en komt het volgende bericht na de keuring in januari.
Helderzicht
Ik heb begin november de koplampen laten polijsten bij autototaalglas bij ons in het dorp, 69 euro per koplamp incl 4 jaar garantie.
De koplampen zijn weer zo goed als nieuw en ook is de lichtopbrengst sterk verbeterd.
Een aanrader voor iedereen die doffe koplampen heeft.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4