Honda Accord 2.0i Elegance (2011)

Honda Accord 2.0i Elegance (2011)

UitvoeringAccord 2.0i Elegance
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2021

Fijne comfortabele reisauto , Honda kwaliteit ?

Hebben er nu 9000 km mee gereden .
Afmetingen van auto zijn best groot, auto is lang en heeft een lange neus dus gelijk parkeersensoren erop laten zetten . Erg fijn .
Auto rijd lekker , net met zijn vieren terug van een vakantie in Kroatië,
Auto is stil en comfortabel, goede stoelen .
Instap is wel wat laag , maar als je zit , zit je prima, ook achterin maar mag ietse pietsie ruimer achterin .
Maar geen klachten gehoord in de 3500 km die we met de vakantie hebben gereden dus dat zit wel goed .
Motorisch loopt de 2 liter als een zonnetje, geweldig mooi .
Je moet hem wel op toeren houden 4000 toeren , anders zakt hij in als de snelweg te veel omhoog loopt ,
Dus af en toe even terug naar 5 en bij lagere snelheid terug naar 4 .
Maar dan zit je ook met zijn 4 personen en kofferbak vol .
Motortje ? vindt het wel lekker af en toe een tandje terug .
Als het verkeer het toelaat rij ik dan 150-160 en 4000 toeren in 6 .
Kofferbak zou iets groter mogen maar dat komt meer omdat we hiervoor een ford Mondeo station hadden , (‘zeer ruim ) en een Opel Zafira ook ruim .
Maar deze rijdt het lekkerst .
Auto is kwalitatief / technisch zeer goed.
Alleen jammer dat het plastic bij de handgrepen deuren zo snel krast beschadigd.
Wilde eigenlijk een Lexus is250 met schakelbak .
Die kon ik zo snel niet vinden met lage kilometerstand .
Verder zoeken kwam een vergelijkingstest tegen met een ford Mondeo en Honda accord .
Dacht Honda accord??
Wel een verstandige keus !
Benzine prijs ging ook net naar recordhoogte en we hebben net een tweede auto ( ford fiesta 1.2) erbij .
Denk laat ik verstandig doen een superbetrouwbare Honda kopen .
Geen spijt , Fijne auto , wel wat lang , ik vind hem mooi .
Als je af en toe terug schakelen niet erg vind ?maar leuk dan kopen .
Maar in Nl met vlakke wegen veel minder nodig .
Honda kwaliteit ??

Koplampen laten polijsten

Koplampen laten polijsten en in de blanke lak laten spuiten.
Auto knapt er echt van op .
Glas van koplampen was wat verkleurd, nu weer als nieuw.

Tandje terug alleen op vakantie nodig .

Had het in een een vorig review over soms terugschakelen om de gang erin te houden .
In Nederland is dat eigenlijk niet van toepassing en is auto snel genoeg.
Auto rijdt en schakelt trouwens erg fijn .
Maar als ik op vakantie naar het buitenland ga hou ik de gang er altijd aardig in . Auto zit dan vol en ik vind het leuk om hem dan af en toe flink door te trekken en terug te schakelen. En dat vindt motor prima . Viel me nu op dat ik dat in Nederland eigenlijk ( bijna) nooit doe . Dat gaat ook prima met de vlakke wegen en 100-130 op snelweg .

Spanje heen en weer , grote beurt

20.000 gereden met Honda.
Geen problemen , gewoon onderhoud en gaan.
Bij 127.000 grote beurt en dat was alles.
Wel keer lekke band , lastig dat je geen reservewiel bij je hebt .
Maar stond thuis dus wiel weggebracht.

Net terug uit Spanje, heenreis eerste dag 1150 km en volgende dag 700 km ging prima met zijn vieren in de auto .
. Terug in etappes.
Voor dat ik wegga laat ik altijd de voorbanden uitbalanceren en airco checken , vakantie beurt .
Alles was goed .
Weer aardig de gang er in gehouden geen klachten gehoord.
Teller staat nu op 136.000 .
Auto bevalt goed .

Apk kleine beurt en rijden

Apk geen enkele opmerking.
Ruim 10000 gereden dit jaar naar Spanje heen en weer was ruim 4000 km en de rest in de buurt .
Verleden week 1 klein probleempje, lampje dimlicht defect .
Had setje Philips dim en stadslicht met hogere opbrengst gemonteerd verleden jaar met koplampen polijsten en spuiten .
Nu was er 1 defect weer Philips 150% licht gemonteerd.
Geeft ook witter licht wat ik de auto een modernere uitstraling vindt geven .
Onderhoud kleine beurt , olie , oliefilter en pollenfilter .
Kortom onderhoud en rijden verder niks .
Top !

Happy met Honda

Net terug van vakantie naar polen , Krakau , wroclaw .
3000 probleemloze kilometers snelweg . Hele stukken rond de 160 ging weer perfect .
Bekende verhaal dat ik soms terug moest schakelen om de gang er in te houden maar dan hebben over snelheden die je in Nederland niet rijdt.
Fijne auto .

Apk keuring

APK keuring.
Geen enkele opmerking.
Onderhoud, remblokken achter vervangen .
Verder niks , gewoon rijden 😁.

Fijne auto , zit goed , rijdt goed zonder problemen .
Ziet er goed uit . Kijk nog altijd ff om en ben dan zeer tevreden.
Vooral vrouwen die geen verstand van auto’ s hebben geven me een compliment . Mooie auto zeggen ze als ik ze ophaal.
Is toch leuk.
Voorlopig houden we hem nog een aantal jaren .
Dit is zo’n verstandige keus .

Accu voor zekerheid vervangen

Accu preventief vervangen.
Verleden week was zoon weg met auto, licht vergeten uit te zetten.
Accu net te weinig puf om te starten om 23:00 en het vroor ook licht .
Ff startkabels en gelijk starten.
Starte de hele week goed .
Maar toch accu preventief vervangen.
En ruitenwisserbladen ook gelijk vervangen.
Bij twijfel vervang ik dit soort dingen gelijk . Als niet veel kost gelijk vervangen.

9,5