Ford Transit Custom L2H1 290 130pk Limited (2016)
Uitvoering | Transit Custom L2H1 290 130pk Limited |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
Geweldige eerste indruk
Afgelopen zomer voor het eerst een nieuwe auto aangeschaft.
Mijn keuze is gevallen op een Ford Transit Custom 2.0 TDCI 131pk L2H1 Limited dubbele cabine. Deze prachtige bus is uitgerust met de nieuwste euro6 diesel van Ford en heeft 6 versnellingen handgeschakeld. Voor ik m aanschafte 2x proef meegereden en moet zeggen deze auto heeft een erg rustige indruk achter gelaten. Ook de Limited uitvoering is behoorlijk rijk uitgerust zo zit er standaard in combinatie met de trekhaak een achteruitrijcamera met zoom functie zodat je de trailer vrij simpel om de trekhaak koppeld, ook standaard is het navigatiesysteem en regen en lichtsensoren, parkeersensoren geheel rondom. Prachtige Limited bekleding automatische inklapbare buiten spiegels, lichtmetalen wielen, schuifdeur links en rechts etc etc etc. Kan over het verbruik nog niet veel zeggen dat zal ik met m’n volgende review 10.000km toelichten.
Wat valt op: zeer prettig schakelende bus, uiterst stil voor een auto van dit formaat. Heerlijke motor met heel veel trekkracht.
Zijn dr ook minpuntjes dan? Ik mis kaartlampjes op de achterbank en een 12/24v aansteker in de achterbak.
Deze zal ik later laten inbouwen door Ford Wensink Leeuwarden. Navigatie software is iets verouderd.
Ik zal met 10.000km een nieuwe review plaatsen want na 3500km valt er motorisch natuurlijk nog niet veel op te merken. Later meer. Tot nu toe ben ik meer dan tevreden en ben blij dat ik voor Ford heb gekozen. Heb lang getwijfeld tussen de VW Transporter, Citroën Jumpy en deze Ford Transit Custom. Maar de Ford is nog steeds de mooiste om te zien, VW is wel heel erg karig en veel dieselproblemen, de Citroën is wel erg luxe maar binnenin toch veel plastics en rijgedrag is toch beduidend minder. Later meer...