Ford S-MAX 2.2 TDCi 200pk Titanium (2011)
Uitvoering | S-MAX 2.2 TDCi 200pk Titanium |
Bouwjaar | 2011 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
S-MAX 2.2 TDCI 200pk
Ik zocht een opvolger voor mijn captiva, waarbij ik makkelijker wilde zitten met 3 autostoeltje voor mijn 3 koters. Dat is een crime met een normale sedan. Heb een Audi A6 Avant proefgereden, maar 3 stoeltjes op de achterbank is nauwelijks mogelijk en een ontzettend gedoe. Daarom gekeken naar een MPV. Peugeot 5008 en S-max proefgereden. De S-max is wat groter en naar mijn mening de mooiste MPV die er is.
Nadat ik een S-max had samengesteld op de ford-site kwam het bericht dat een 2,2 liter diesel met 200 pk aan het motorengamma ging worden toegevoegd. Daarop mijn configuratie aangepast en enkele zaken moeten strepen. Extra pk's had mijn voorkeur.
De eerste twee weken dat ik de S-max heb gereden, heb ik hem goed kunnen uitproberen. Onder andere door een ritje naar Duitsland. Auto ligt zeer strak op de weg en het vermogen voelt heerlijk. Ook op hoge snelheid is er nog flink trekkracht en acceleratie is heerlijk. De stoelen zijn sportstoel-achtig (goede zijsteun bij benen en rug) en zitten prima.
Geen kraakjes gehoord, navigatie gaat goed (al valt een beetje tegen dat de versie niet up-to-date is) en het HMI-systeem (informatiesysteem tussen de klokken) werkt heel fijn. Met een USB-stick met muziek erop is het heel simpel MP3-tjes luisteren.
Telefoon is simpel via bluetooth te verbinden. Telefoonboek wordt binnengehaald, maar het zoeken naar een nummer is niet handig als je erg veel nummers hebt. Voor zoeken kan alleen de eerste letter ingegeven worden, waarna door een lijst gescrollt moet worden.
De kinderen zitten heerlijk ruim op drie gelijkwaardige stoelen. De kinderzitjes passen prima en ze kunnen zichzelf makkelijk zekeren met de veiligheidsgordels.
Tot nu toe prima tevreden
update
Na wat meer kilometers en een vakantie naar de Dordogne, nog altijd heel tevreden over de auto. De 200 pk zijn altijd heerlijk om te voelen en optrekken met (over)volle auto is geen probleem.
Wel hoor ik soms een zeer hoge pieptoon en zelfs na het uitschakelen van de auto is er een hoge toon te horen. Komt van onder de motorkap. soms wel irritant!
Ook komt er een "ritselend" geluid van de gordel, waar die de B-stijl in gaat. Aan beide kanten is dit het geval en aangezien dit vlakbij mijn oor is, irriteert dat soms ook flink. Met de radio aan is dit niet meer zo.
Ruimte blijft een verademing. Kinderen klikken zichzelf vast en ze hebben in hun zitverhogers een goed uitzicht naar buiten.
Al-met-al ben ik een tevreden S-Max rijder.