Ford Mondeo Wagon 2.5 V6 24V Ghia (2001)

Uitvoering | Mondeo Wagon 2.5 V6 24V Ghia |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na 2 jaar met veel plezier in mijn vorige auto gereden te hebben, besloot ik in de zomer van 2005 toch afscheid van de Cossie te nemen.
Ik vond het nu tijd worden om het iets rustiger aan te doen (qua onderhoudskosten en spekken van het CJIB) en een auto te kiezen met het accent op comfort en luxe.
Na een paar weken het internet afstruinen (ik wist al dat de volgende een Mondeo V6 zou worden) had ik een paar exemplaren geselecteerd,waar ik samen met een vriend die automonteur is naar ging kijken.
Nou,deze Mondeo die bij Honders Auto’s in Geldermalsen stond leek me wel wat.
Na een uitgebreide proefrit in deze auto was ik verkocht;dit moest hem worden!
Een Mondeo 2.5 V6 Ghia met alles erop en eraan,behalve geen lederen bekleding aangezien ik meerdere exemplaren heb gezien die toch al snel sporen van slijtage ondervonden.
Voor de rest een zeer complete auto met alles wat op een Ghia hoort te zitten plus Xenon lampen,parkeersensoren,afneembare trekhaak,elec. schuif/kanteldak etc.
Na onderhandeling een mooie prijs kunnen maken en dus deze mooie wagen in mijn bezit.
Welnu, het rijden met deze auto is voor mij altijd een feest.
De V6 loopt heerlijk rustig en is tot 3500 toeren amper te horen,geef je hem echter de sporen en trek je lekker door in de toeren dan krijg je zo’n lekker V6 gebrul!
Heerlijk geluid en ook de souplesse waarmee het allemaal gaat,de motor trekt vanaf elk toerental en ook in elke versnelling.
Bochtje in 3,50km/h in 5 en gasgeven geen probleem de auto zoeft er soepel vandoor.
Het comfort staat ook op een hoog niveau, heerlijke stoelen,drempels stellen niets voor en op slecht wegdek geen last van spoorvorming en nergens rammeltjes of piepjes.
Dat was vroeger wel anders bij de Sierra!
De wegligging en het bochtengedrag waren eigenlijk de grootste verassingen van deze auto.
In positieve zin welteverstaan!Wat plakt zo’n Mondeo aan de weg zeg,ik houd ervan om af en toe even lekker een bocht in te duiken en het kan erg hard!
Ook het aanwezige ESP werkt perfect,als je net over de grens van de auto heen gaat grijpt dit systeem perfect in.
Ik had niet verwacht dat dit zo goed zou werken.
Ook de remmen geven een veilig gevoel,als het moet sta je zo stil.
Ford heeft duidelijk meer nagedacht over de remmen,bij oudere Fords willen de schijven vaak kromtrekken, de Mondeo kent dit probleem niet.
Kortom een auto voor relatief weinig geld met een hele rijke uitrusting en prima comfort.
De onderhoudskosten zijn zeer laag in vergelijking met de vorige auto en zijn zeker niet veel duurder dan bij een normale vergelijkbare auto.
De brandstofkosten vallen op zich ook wel mee,ik rijd gemiddeld 1L op 10,5/km dit is met een sportieve rijstijl,doe je rustig aan dan haal je toch wel 1 op 11-11.5.
Ik zou deze auto eigenlijk wel helemaal af willen rijden maar door veranderde persoonlijke situatie heb ik helaas de auto nu te koop gezet, omdat ik nu zoveel km’s ga rijden dat het voor mij beter is dat ik diesel ga rijden.
Maar de volgende wordt zeker weer een Mondeo!
Het enige wat tot nu toe vervangen is,is een setje bougiekabels van de achterste cilinderrij (kosten aan materiaal zo’n €80.-).
Voor de rest niets behalve de grote en kleine beurten.
Dus al met al een probleemloze auto.