Ford Mondeo Wagon 2.0 TDdi 115pk Trend (2001)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDdi 115pk Trend |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Ik wilde deze wagen vanwege zijn ruimte en comfort omdat ik sinds kort meer rij, ong. 35.000 km per jaar, en er lekker veel spullen (hobby; surfen) mee moeten kunnen. Het is inderdaad een fijne reiswagen met veel ruimte. Goede stoelen, pittige moter vanaf 1900 toeren en op de snelweg lekker rustig met cruise control. Ook heeft hij een fijne standaard stereo met goed geluid.
Gemiddeld verbruik ligt rond de 1/16, best netjes, alhoewel ik zuiniger gehoopt had.
-----Update 23-06-2006, km stand 207.000-----
Heb de Mondeo nu bijna 2 jaar en hij rijdt nog steeds prima, is eigenlijk alleen maar beter gaan rijden. Op de autobahn makkelijk over de 200 gehaald met deze wagon. Na EGR-ingreep (zie problemen) is de auto nog vlotter geworden, met name onderin trekt hij nu beter en pakt hij sneller op. Stoelen zitten nog prima, ik heb wel het idee dat de bekleding makkelijker vies wordt (?).
Ik heb em tweedehands gekocht bij de dealer met garantie en die heb ik helaas al wel nodig gehad; Roest!
Langs de felsranden aan de binnekant van de portieren heeft de lak blaasjes. Ook de kitrand laat dan soms los.
Gelukkig deed Ford niet moeilijk, maar de auto moet dan wel dealeronderhouden geweest zijn.
-----Update 26-06-2006, km stand 207.000-----
Sinds de winter (km stand ongeveer 195.000) had de auto wat stationair problemen en gaf hij soms gas bij tijdens het rijden. Na lang zoeken en proberen (met dank aan Van der Tol, Dealer in Drachten) is uiteindelijk de EGR klep afgesloten en dat lijkt goed te werken. Das mooi, want scenarios van verstuivers vervangen enzo zijn kostbaar, zeker als het dan ook nog es voor niks blijkt te zijn; TDDI-verstuivers zijn niet zo problematisch schijnt. Op wat rammeltjes achter-onder en dashboardlampjes geen problemen gehad. Goeie wagen!