Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Platinum (2005)
Uitvoering | Mondeo Wagon 2.0 TDCi 115pk Platinum |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Mondeo 2.0 TDCI Platinum stw
Na 1 focus en 1 mondeo weer bij Ford terecht gekomen.
Deze keer een nagenoeg "fully loaded" versie.
De Platinum uitvoering is een complete auto, met alles wat autorijden aangenaam maakt.
O.a.: Climate control, Cruisecontrol, automatisch dimmende spiegel, regensensor, lichtsensor, halflederen bekleding, stoelverwarming (Zalig bij koud weer!!), 17" velgen enz.
Het is dezelfde auto als de vorige (een MK3 stw uit 2003) maar toch heel anders. Het is een 6-bak, en de verhoudingen liggen heel anders, waardoor hij veel pittiger aanvoelt.
Na een bandenwissel is hij ook erg stil.
Alleen het verbruik is naar mijn idee wat aan de hoge kant. Met de vorige haalde ik op mn sloffen 1 op 17/18. Met deze moet ik mijn best doen om rond de 1:16 uit te komen. De boordcomputer lijkt wel weer nauwkeuriger, deze geeft dezelfde waarde!! We zullen zien hoe zich dit ontwikkeld als het wat warmer wordt.
Inmiddels is de auto ook voorzien van chiptuning, waardoor het vermogen van 115 naar 141pk moet zijn gestegen. Hierdoor wordt de auto niet alleen sneller, maar ook wat zuiniger, mits je je rechtervoet in bedwang houdt...
Update
Alweer enige maanden aan het rijden met de mondeo.
De auto roet behoorlijk bij vol gas geven, hopelijk geen dit geen problemen bij de APK.
Ik ben inmiddels aan de 3e kap voor de koplampsproeiers toe. Vanwege de kleur (zilver) eerst besloten om ze niet vast te zetten.....Dat gaan we nu toch maar doen.
Vorige week was het navigatiesystem (travelpilot EX) compleet de weg kwijt. De volgende dag was het gelukkig over.
Verder geen problemen gehad.
Auto is verkocht
Het is zover.
Na een lange tijd (3jr) is de mondeo verkocht.
Afgelopen zomer zijn we er nog mee op vakantie geweest naar Kroatie. Dit is zeer goed bevallen. Door de chip is er voldoende trekkracht om de auto met bagage en een caravan van 1500kg door duitsland en oostenrijk te loodsen.
Met enige weemoed hebben we hem weg zien rijden met de nieuwe eigenaar.
Conclusie: een goede betrouwbare auto met leuke opties. Met name de stoelverwarming en goede stoelen zullen we missen.

Ford Mondeo Wagon 1.8-16V Champion | Airco
- 2006

Ford Mondeo 1.8-16V Platinum | Handel/Export | Afneembare Trekhaak | Cruise Control | Parkeersensoren Achter | Stoelverwarming | Voorruit Verwarming | Lichtmetaal 16" |
- 2006

Ford Mondeo Wagon 2.0-16V Trend