Ford Kuga 2.5 PHEV Vignale (2020) #3

autoreview

Ford Kuga 2.5 PHEV Vignale (2020)

Signalement

UitvoeringKuga 2.5 PHEV Vignale
Versnellingen1, Automaat
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2022
KM-stand bij aanschaf23.300 km
KM-stand laatst25.774 km
Lezerswaardering: 57%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ford Kuga PHEV Vignale

 • 24.100 km

We hebben de auto nu een kleine maand in bezit. De auto bevalt goed op een punt na: trillingen tijdens het rijden. Vrijwel continu vanaf ca 70 kmh ontstaan er hinderlijke trillingen in de auto (geen trillingen in het stuur), vergelijkbaar met rijden over een oneffen weg. Zelfs bij nieuw wegdek is dit het geval. Ook bij 50 kmh enige trillingen, maar in mindere mate. Soms zijn de trillingen ook minder aanwezig. Het is niet zo dat je de auto uitgetrild wordt, maar ik vind de trillingen toch meer dan normaal en zeker meer dan ik van anders/vorige auto's gewend ben. Ik heb nu een aantal keer een fietsendrager achterop de auto gehad (mountainbike). Het lijkt alsof de trillingen dan afwezig of in mindere mate aanwezig zijn??

Hoe is jullie ervaring met trillingen in de auto?

Verder lekkere stille. zuinige auto.
Elektrisch bereik bij ca 8 graden varieert tussen 40-50 km.

opvallend is wel de werking van het 'automatische' sturen. Deze werkt alleen bij inschakelen cruise control (groene lijnen worden dan zichtbaar), maar werkt niet altijd, geen idee wat hier de oorzaak van is (echt storend vind ik het niet).

Nog een dingetje is de automatische achterklep; als is de fietsendrager achterop heb en ik sta achter de auto, gaat de klep vaak vanzelf open (heeft al een klein krasje veroorzaakt).

Vandaag de dealer gebeld en moet even met de auto langskomen voor een gezamenlijke proefrit (nu nog even de tijd ervoor vinden).

opladen accu

 • 25.774 km

De auto bevalt erg goed, genoemde trillingen lijken normaal te zijn en afhankelijk van het wegdek, geen probleem dus.
Ook erg zuinig, ik zit nu op een gecombineerd verbruik van 1,2 l/100km. Moet wel zeggen dat ik bijna alle ritten elektrisch kan rijden.

Even een punt t.a.v het opladen. Ik laad thuis op in de daluren na 23.00 uur (gepland met de app). Vanmorgen was hij maar voor 44% opgeladen. Ik heb wel vaker dat hij niet helemaal oplaadt, enig idee hoe dit kan? Ik laad aan een normaal stopcontact met voldoende capaciteit op de groep.

Heeft het soms met de app te maken? Ik kan in de app trouwens niet zien hoeveel hij is opgeladen, dit kan alleen met de Fordpass pro.

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Ford Kuga

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens