Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium X (2021) #3
Uitvoering | Kuga 2.5 PHEV Titanium X |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Nieuwe Ford Kuga een eerste indruk
Na 5 jaar een C Max gereden te hebben met 92.000 km op de teller heb ik via mijn Ford dealer in Veghel een nieuwe Ford Kuga aangeschaft.
In mijn ogen een gunstige inruil en een leuk aanbod van een hybride auto ben ik dit avontuur aangegaan.
Mijn eerste ervaring is dat de auto zuinig rijdt samen met de elektrische en benzinemotor. Met een volle tank gestart bij het afhalen van de auto en nu na € 100,- benzine getankt te hebben staat de km teller op ruim 2200 km. Vind ik best gunstig mede gezien de huidige literprijs( tank wel octaangehalte 98).
Wat mij wel is opgevallen is een rommelig geluid bij het rijden over klinkers/ slecht wegdek. Dit geluidbegint steeds meer te irriteren.
Teruggegaan naar dealer en daar een Ford Kuga (meest luxueuze type) meegekregen om samen met een monteur te rijden.
Ook deze Kuga heeft datzelfde geluid in het “ vooronder”..
Ben benieuwd of anderen dit ook ervaren..Geluidloos en zoevend rijdt deze auto over het asfalt. Des te meer valt het rommelend geluid op de klinkers op.
Ik hou jullie op de hoogte van mijn verdere ervaringen met deze spiksplinternieuwe auto.
Twijfelachtige ervaring met mijn nieuwe auto
In mijn eerste eerder gepubliceerde indruk over de Kuga hybride Titanium X heb ik een redelijk positief verhaal neergezet.
Na ruim 3500 km in twee maanden tijd wordt mijn enthousiasme over deze auto toch minder.
Het lijkt wel of de besturing steeds zwaarder wordt en op grote afstand begint het niet prettig aan te voelen om met deze auto te rijden.
Ik lees de vele lovende kritieken van de Kuga hybride, maar kan deze tot nu toe niet delen. Het verbruik is echter geweldig( bijzonder zuinig), de uitstraling van de auto is mooi, MAAR…..
het gewicht van de auto lijkt debet ( ondanks de 225 pk) aan het lekker soepel sturen van deze auto. Ook het “ rommelend geluid” voorin als je over klinkers of putten rijdt is voor mij irritant.
Binnenkort maak ik een afspraak met de garage om nogmaals over bovenstaande punten te praten.
Ik hoop dat ook anderen hun minder prettige ervaringen met dit type auto willen delen, zodat ik daar bij de garage naar kan verwijzen.
Ik ben heel erg benieuwd of mijn beide punten op te lossen zijn.
Ik hou jullie op de hoogte of Ford dit euvel kan oplossen.
Vervolg ervaringen met Kuga
De klachten die ik in het begin had ( trekkend stuur, soms moeizaam bedienend, “ rommelend geluid” links voorin)zijn nog steeds hetzelfde. Uitgebreid getest door chefmonteur van Ford garage in Veghel en vestigingsdirecteur begin november.
“ geen gekke dingen geconstateerd” auto veilig” heb ik via een mail laten bevestigen. Ik heb 5 jaar garantie op deze auto. Een geluidstest die eigenlijk door de garage voorgesteld werd is niet uitgevoerd aangezien men mijn klachten over het rommelend geluid niet kon delen.
Langzamerhand begint het vertrouwen in deze auto te verminderen. Heb echter nog nergens in een revieuw gelezen dat men een “rommelend geluid” hoort als men over een klinkerbestrating rijdt.
Overigens vind ik tevens dat de motor heel veel geluid maakt ( als hij niet elektrisch rijdt) en dat de motor zeer onrustig is als hij bij een stoplicht of laatst in een parkeergarage stationair moet draaien.
Het liefst zou ik een onafhankelijke instantie mijn ervaringen met deze nieuwe auto willen laten eten, want tsja…. de “ eigen slager heeft z’n eigen vlees gekeurd”.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4